Diari La Veu del País Valencià
Semàfors perquè els usuaris caminen mentre miren el mòbil sense risc d’accident
Per Tecnonews / AMIC

Dues notícies ens mostren l’obsessió que tenim actualment amb el telèfon mòbil. Podem parlar d’addicció? El temps (i la sanitat) ens dirà fins a quin punt depenem d’aquests dispositius.

En primer lloc hem de parlar de l’últim desenvolupament creat per Microsoft. L’empresa nord-americana ha dissenyat un teclat que rep el nom de Word Flow i que facilita l’escriptura amb una mà per als dispositius d’iOS. De moment l’invent només està disponible a Estats Units i s’espera que en alguns mesos arribi a la resta del món. El seu funcionament es basa en el teclat QWERTY emprant el lliscament i la predicció de paraules.

Podríem pensar que això no té res a veure amb l’addicció al telèfon intel·ligent, però aquesta notícia explica a la perfecció el nostre ús compulsiu d’aquest tipus de l’aparell.

La segona de les notícies, més impactant si és possible, ve des d’Alemanya. A la ciutat de Augsburg s’han començat a instal·lar semàfors de LEDs situats a peu de de carrer, és a dir a terra, perquè els usuaris puguin caminar mentre miren el telèfon mòbil sense patir un accident quan creuen un pas de vianants.

Aquest desenvolupament que de moment només s’ha instal·lat en alguns punts de la ciutat alemanya, sorgeix després d’una enquesta publicada per l’empresa de vehicles Dekra que demostra que el 17 per cent dels 14.000 vianants entrevistats fa servir el mòbil al carrer mentre camina.

Amb tot no tota la població de la ciutat alemanya es mostra conforme amb les mesures creades per l’ajuntament. El diari alemany Süddeutsche Zeitung ha publicat l’opinió d’alguns ciutadans que consideren que es tracta d’una despesa innecessària per als contribuents ja que la majoritària no utilitza el telèfon mentre camina pel carrer.

Comparteix

Icona de pantalla completa