Diari La Veu del País Valencià
La Diputació ‘trenca amb el passat’. Desapareix Imelsa i naix Divalterra
RedactaVeu / València

La Junta General de l’antiga Imelsa ha aprovat aquest dimarts el canvi de denominació de l’empresa pública depenent de la Corporació provincial, l’herència política de la qual segueix sent investigada per la justícia. Els gestors de Divalterra, com passa a denominar-se l’empresa, han destacat la importància d’aquest pas en la recomposició de la reputació corporativa d’una entitat “amb molt de futur”. Per a Víctor Sahuquillo i Agustina Brines, “el projecte de Divalterra segueix sent molt viable”.

A més del canvi de denominació, la Junta ha aprovat també els comptes anuals i l’informe de gestió de 2015. Amb tot, i malgrat la importància d’aquest canvi de nom per a enterrar definitivament el passat de l’empresa pública, Sahuquillo i Brines asseguren que allò realment determinant “és el gir que s’està produint en la gestió, dirigit a recuperar l’objecte social que arrepleguen els estatuts i que mai s’ha posat en pràctica”. Aquest nou rumb polític passa per la dinamització econòmica dels municipis, amb programes com la millora dels polígons industrials i les àrees comercials dels municipis, amb la finalitat de generar ocupació.

La recomposició d’eixa reputació corporativa de l’empresa pública ha començat amb un canvi de denominació que “ha fugit de les sigles”, en paraules de Víctor Sahuquillo. “La idea és sumar la part institucional amb la terra on u ha nascut, i amb la qual tots ens sentim identificats”, ha explicat el gerent de Divalterra, que actualment compta amb vora 800 treballadors.

La nova marca

La nova marca s’ha acabat formant amb el prefix Dival i el sufix Terra, “paraula que identifiquen com a seua tots els valencians”, han explicat. “La idea és combinar la part institucional amb l’emocional, descobrint el vertader objecte social de l’empresa, que és comprometre’s amb el desenvolupament econòmic de les ciutadanes i ciutadans que habiten les comarques valencianes”.

Quant a la nova forma de gestionar, els gerents de Divalterra, Víctor Sahuquillo i Agustina Brines, destaquen la fórmula “innovació-eficàcia-sostenibilitat”. Sota aquests principis “es tracta de trencar amb el passat, no solament en l’aspecte sonor, sinó també en el fons de la nova gestió, que es basarà a desenvolupar les polítiques i serveis que porten prosperitat als municipis”.

“Amb Divalterra naix una nova forma de fer les coses”, en la línia de la nova Diputació que presideix Jorge Rodríguez, que té molt clar que “una altra forma de governar és possible”. “El compromís amb la transparència i la qualitat és el punt d’inici d’una nova empresa pública, la missió de la qual és oferir uns serveis pioners, eficients i innovadors”.

Els gerents de Divalterra ho tenen clar: “El passat d’Imelsa queda en mans de la justícia; el present i el futur està en mans dels treballadors d’una empresa més que viable, i en eixa línia seguirem treballant”.

Comparteix

Icona de pantalla completa