Diari La Veu del País Valencià
Ja és un fet, la Paella té el seu ‘emoji’. Vídeo
RedactaVeu / València

“Repte aconseguit!”, així de feliços es mostren els promotors d’aquest repte, ja que la paella tindrà un ‘emoji’ i formarà part dels teclats dels dispositius electrònics, sent referència als WhatsApps de tot el món després que Unicode, el consorci format per membres d’Apple, Google, Microsoft, IBM i Adobe entre d’altres, l’haja inclòs en la seua versió 9.0, per davant de les múltiples propostes que cada any debaten, expliquen en el darrer comunicat.

Després de la seua acceptació com a candidat el passat 30 de juliol “per raons de popularitat i per ser demanda de diverses comunitats”, al juny es certificarà oficialment que, el de la paella, serà un dels 72 nous emojis de l’any. Una vegada s’haja adaptat als requeriments tècnics del llenguatge Unicode i que cada empresa desenvolupe la seua pròpia versió, el ‘Shallow Pan of Food’ (nom tècnic del PaellaEmoji) s’inclourà en l’actualització del sistema operatiu de tots els dispositius.

És la primera ocasió en què una petició col·lectiva per incloure un nou emoji acaba materialitzant-se. Han sigut la unanimitat social i la seua acceptació global els qui han avalat la proposta, després que al desembre de 2014 s’iniciara a València el reclam per la recerca de “fer justícia amb un dels plats més coneguts del món, icona de la gastronomia espanyola i un pilar fonamental de la cultura valenciana”, segons La Fallera, responsables de la iniciativa. “Per això, des de la inscripció del disseny original, hem estat molt atents al procés i hem vetlat perquè el sentir majoritari de la societat valenciana es veiera reflectit a l’emoji”.

>

L’estratègia de la marca valenciana d’arròs s’ha basat “en el comboi, generar aliances per multiplicar l’efecte d’una proposta, valent-se de les xarxes socials, d’una figura com Eugeni Alemany al capdavant i de suports rellevants com el del xef José Andrés”. La campanya es va iniciar amb un envit d’Alemany a l’entorn de la gala Wikipaella, demanant parlar amb Tim Cook, el director executiu d’Apple, i després de diferents avatars, posades en escena i pressió a les xarxes, fins i tot ser ‘trending topic’, s’ha aconseguit.

“La paella és molt més que un plat. És cultura i també és economia. Són milers els turistes gastronòmics que vénen cada any només per a tastar els nostres arrossos. I la difusió que atorgarà l’emoji de la paella és una fantàstica campanya turística internacional per al nostre país”, assenyalen des de la Fallera.

Captura del vídeo “#HabemusPaellaEmoji”.

Per la seua banda, el principal protagonista de la campanya, el ‘showman’ de Sueca, Eugeni Alemany ha afegit que “ha sigut una experiència molt divertida i emocionant al mateix temps. Molt content per haver aconseguit una cosa entre tanta gent. Una cosa que va començar sent molt xicoteta a les xarxes i que es va anar escampant, però sense deixar mai de ser autèntica”.

Comparteix

Icona de pantalla completa