Diari La Veu del País Valencià
Anticorrupció envia el cas Ritaleaks a la Fiscalia del Tribunal Suprem
RedactaVeu / EP / València.

Anticorrupció ha elevat així el seu escrit, que es basa en un informe d’intervenció de l’Estat, perquè els fiscals del Tribunal Suprem de Justícia -Barberá és aforada com a senadora- es pronuncien sobre si consideren que en aquest cas existeix un presumpte delicte de malversació de cabals públics.

Entre les factures que qüestiona la Fiscalia es troben regals de l’exprimera edil pagats amb fons municipals com, per exemple, taronges a dirigents del PP sense que guarden relació amb l’Ajuntament i viatges que no es consideren justificats segons ha pogut saber Europa Press.

Fiscalia va obrir, el maig de 2015, les diligències arran d’una denúncia interposada per Compromís, a la qual es van adjuntar 466 factures que sumaven un total de 278.000 euros i que es va donar a conèixer en la web Ritaleaks. Durant el febrer d’enguany, el consistori va remetre a Anticorrupció, a requeriment d’aquest òrgan, un informe de 305 pàgines sobre “totes les factures i partides pressupostàries del gabinet d’Alcaldia des de 2009 a 2015”, on es carregaven “despeses d’allotjament, viatges, regals i menjar”.

El grup municipal de Compromís ha donat a conèixer, aquest dimecres, la decisió d’Anticorrupció en un comunicat després que l’alcalde i portaveu de Compromís per València, Joan Ribó -que va ser un dels denunciants del cas davant la Fiscalia-, haja rebut la notificació.

Ribó: ‘Barberá ha d’eixir a donar la cara’

Ribó, en el comunicat, ha exigit al Partit Popular, als seus dirigents i a Rita Barberá “que isquen a donar la cara i a donar unes explicacions creïbles per allò fet durant el seu desgovern”. “El PP continua sense prendre ni una sola mesura. A part de les seues sigles, la corrupció i el símbol del balafiament, Mariano Rajoy encara no ha fet els deures ni ha complit amb la seua paraula. Açò només demostra la complicitat existent entre Rajoy i Barberá”, ha manifestat.

Comparteix

Icona de pantalla completa