Diari La Veu del País Valencià
Puig proposarà a Sánchez signar un document per millorar el finançament del PV si governa

ACN / Barcelona.

El president de la Generalitat Valenciana i secretari general del PSPV, Ximo Puig, es reunirà aquest dijous amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, a València, per signar un acord per a la defensa d’un nou sistema de finançament, la millora de les inversions territorialitzades i “el plantejament del que significa el deute històric”.

Així ho ha anunciat el president valencià aquest dimecres en una roda de premsa posterior a la reunió que ha mantingut amb el president Carles Puigdemont al Palau de la Generalitat.

Puig ha estat preguntat per la proposta de l’executiva del PSPV d’anar en coalició amb Podem i Compromís i per com encara la seua primera reunió amb Pedro Sánchez després de la negativa del PSOE. El líder dels socialistes valencians ha avançat que aquest serà el plantejament que traslladarà a Sánchez i ha dit que espera “que els accepte i que ens done suport en aquest recorregut”. En aquest sentit, ha dit que cal que el País Valencià “isca de la invisibilitat i aconseguisca allò que es mereixen els ciutadans valencians”.

Preguntat sobre l’acord, Ximo Puig ha afirmat que “era una bona opció per visibilitzar el problema valencià a Madrid”, però que no ha tingut el suport suficient “a causa d’interferències”. Puig ha remarcat que es tractava d’una “proposta valenciana” nascuda en l’àmbit del pacte del Botànic i perquè aquest tingués translació al Senat. El cap del Consell ha afegit que el Senat ha de ser la cambra de representació territorial i que en aquests moments no ho és.

Comparteix

Icona de pantalla completa