Diari La Veu del País Valencià
Cañizares carrega contra ‘l’imperi gai’ i el feminisme

EP / València.

El cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, ha defensat aquest dimecres a València el “bé preciós de la família cristiana”, al mateix temps que ha lamentat que, en els últims anys, “he assistit a una important escalada contra la família per part de dirigents polítics ajudats per altres poders com l’’imperi gai’ i certes ideologies feministes”.

En una missa commemorativa de la patrona de l’Institut Pontifici Juan Pablo II de València, la Verge de Fàtima, el purpurat ha recordat les paraules de Benet XVI poc abans de la seua arribada a València, en 2006, per a la V Trobada Mundial de les Famílies, quan va animar tots els pobles a “no ignorar el bé preciós de la família” fundada sobre el matrimoni.

Ha indicat que eixa crida segueix sent especialment necessària a l’Estat espanyol i ha explicat que el país “ocupa un dels últims llocs d’Europa en política familiar; juntament amb Grècia és el país amb més baix índex de natalitat, on la població juvenil ha decrescut més en els últims vint anys i on més s’ha incrementat el nombre d’avortaments, les ruptures matrimonials i les unions de fet”.

Així mateix, el purpurat s’ha referit a la pròxima aprovació, al País Valencià i en altres comunitats, de lleis que fomenten la ideologia de gènere, “la més insidiosa que hi ha hagut en tota la història de la humanitat”. Tot açò, ha afegit, provoca que s’estiga soscavant “el nucli central de tota societat, que és la família, àmbit inigualable de la solidaritat i escola de convivència pacífica que mereix tota tutela i ajuda per a complir la seua comesa”.

Davant aquesta situació, el cardenal ha destacat que la UCV “no pot romandre inerta en absolut” a aquests atacs, sinó que tota la comunitat universitària “ha de treballar per la família, ja que és ací on està el futur de l’home i de la humanitat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa