Diari La Veu del País Valencià
Calp nega a Llíber i Xaló l’aigua que cedeix a Benissa
RedactaVeu / Xaló

L’Ajuntament de Xaló, presidit per Joan Miquel Garcés (Compromís) ha fet públic aquest dijous un cas que, segons denuncia, “sorprèn per la seua magnitud i perquè reforça el concepte de gestió política basada en el partidisme i amiguisme”.

L’alcalde de Calp i president de la Diputació d’Alacant i del Consorci d’Aigües de la Marina Alta, César Sánchez (PP), va aprovar en sessió plenària el darrer mes d’agost un transvasament d’urgència d’aigua idèntic al que fa un any que sol·liciten els pobles de Xaló i Llíber, “municipis que estan, quasi de manera ininterrompuda, un any i mig sense aigua potable”.

Aquesta decisió evidencia, segons denuncia l’Ajuntament de Xaló, que l’actual alcalde de Benissa i assessor de la presidència, Juan Bautista Rosselló (PP) “hauria obtingut per la seua condició un tracte de privilegi respecte a altres pobles”.

L’Ajuntament de Xaló ha reiterat que això ratifica que “sembla que ser amic del president de la Diputació és garantia de privilegis hídrics en la Marina Alta” i posa de manifest que la falta de solidaritat hídrica de l’alcalde de Calp és “inadmissible”, segons ha denunciat Joan Miquel Garcés.

Xaló ha recordat que un informe recent signat pels tècnics hídrics de la Diputació d’Alacant, la Confederació Hidrogràfica i la Generalitat demana com a actuació “d’emergència” que l’Ajuntament de Calp active la seua planta dessaladora “que manté pràcticament en desús gran part de l’any” i cedisca aigua a Xaló i Llíber (governat pel PP), pobles per on discorre la canonada que trasllada aigua al poble del penyal d’Ifach des de l’interior de la comarca.

“Que el president de la Diputació i president del consorci d’Aigües no execute una acció que li estan exigint els seus propis tècnics és de jutjat de guàrdia, és impossible d’entendre”, ha destacat Garcés.

Comparteix

Icona de pantalla completa