Diari La Veu del País Valencià
El Consell destinarà enguany 15M€ a contractar continguts audiovisuals per a la nova TV

ACN / València

La Generalitat Valenciana destinarà enguany 15 milions d’euros, el 50% del pressupost destinat a la reobertura, per a la contractació de producció audiovisual valenciana. Així ho ha donat a conèixer aquest dijous el secretari autonòmic de Comunicació, José María Vidal, després d’una trobada amb els mitjans de comunicació, Vidal ha explicat que dels 29 milions previstos enguany, 15 seran per invertir en el sector audiovisual a través de la contractació de continguts de ficció i documentals originals per a la pròxima televisió pública, dels quals ja ha iniciat una consulta preliminar del mercat. Així mateix, aquest divendres ha avançat que el Diari Oficial valencià publicarà la consulta preliminar de mercat per a la presentació i selecció de continguts de programes.

El secretari autonòmic ha informat que la resta del pressupost es completarà amb 9 milions dedicats a contractar personal de manera provisional per a la posada en marxa del servei així com per a manteniment i 5 milions per inversions tècniques necessàries.

Entre aquestes inversions ha precisat que cal que es construïsca un estudi de multicontinuïtat i un estudi de ràdio provisional al centre de producció de programes de Burjassot, on estava RTVV, fins que es decidisca on s’ubica de manera definitiva la ràdio.

Convocatòries de programes i continguts

En relació a la contractació de continguts, el secretari autonòmic ha indicat que l’Alt Consell Consultiu, creat per a la reobertura entre els diferents grups parlamentaris, treballa en les convocatòries de programes i continguts audiovisuals “perquè la nova televisió pública no siga obligada al fet que enguany no hi haja continguts televisius, més enllà del que ja hi ha en arxiu”.

Data de reobertura

Sobre les dates de reobertura, José María Vidal no s’ha volgut aventurar i ha previst que al juliol puga ser aprovada la llei que articularà la nova corporació valenciana de mitjans i que s’hi nomene el Consell Rector. En la seua opinió, serà aquest Consell Rector el que determine la data de reobertura.

Així mateix, ha confirmat que aquest divendres el ple del Consell abordarà el seu informe sobre la proposició no de llei consensuada a la comissió parlamentària per a la nova televisió i espai audiovisual. Vidal ha informat que el Govern valencià demanarà incloure una disposició addicional en la qual la partida pressupostària de 29 milions d’euros s’incorpore a la nova corporació valenciana de mitjans.

Incorporació del extreballadors

El Consell Jurídic Consultiu (CJC) valencià ha elaborat un informe, a petició del Govern valencià, sobre la proposta de text normatiu aprovada per la comissió de ràdio i televisió valenciana i de l’espai audiovisual de les Corts Valencianes i que ha de servir de base per a la futura llei.

Al dictamen, difós per la Generalitat Valenciana, el CJC considera que la disposició transitòria novena, que tracta de la contractació de personal de l’antiga RTVV, “no s’ajusta a l’ordenament jurídic”. El CJC assenyala que si fóra una successió d’empreses s’haurien de reincorporar sense cap procés selectiu i remarca que l’acord de l’ERO a RTVV no pot vincular la nova televisió. A més, recorda que va ser impugnat.

El dictamen preveu, això sí, que en els processos selectius es puga valorar amb criteris objectius l’experiència en prestació de serveis de ràdio i televisió però que aquesta puntuació no ha de determinar el resultat del procés.

Al respecte, el secretari autonòmic no s’ha pronunciat assenyalant que no pot tindre opinió jurídica i que el Govern valencià remetrà al parlament aquest informe perquè l’incorpore al procés.

Comparteix

Icona de pantalla completa