Diari La Veu del País Valencià
Pedro Sánchez firma la pau amb Ximo Puig a València
RedactaVeu / València

Sánchez i Puig semblen haver fet les paus aquest dijous a València després de les divergències respecte a la presentació en coalició dels socialistes amb Podemos, i ho han fet amb motiu de la firma al cap i casal del document ‘Un sí per la Comunitat Valenciana’, amb què el candidat socialista a la presidència del Govern estatal es compromet a millorar el finançament valencià si governa.

De fet, el secretari general del PSOE i candidat socialista a la Presidència del Govern, Pedro Sánchez, s’ha referit aquest dijous al president Ximo Puig, com un “extraordinari company i un extraordinari president de la Generalitat” i ha remarcat –en clara referència a les seues distintes visions sobre la conveniència d’un acord amb Podemos- que el socialista és un partit “democràtic, obert, d’esquerres” i no “una caserna”, cosa que “correspon als partits de dretes”.

Precisament, preguntat sobre les discrepàncies entre Ferraz i Blanqueries sobre l’’entesa’ valenciana al Senat, al costat de Compromís i Podemos, que el PSPV defensava i el PSOE no va permetre, Pedro Sánchez ha indicat que en el si del partit “hi ha debat, i molt, i després s’acorda” i es posen a treballar.

Així s’ha pronunciat Sánchez en l’acte celebrat en la seu del PSPV -després d’haver sigut rebut en el Palau de la Generalitat– al costat de Puig on ha subscrit el document ‘Un sí per la Comunitat Valenciana’, que suposa un compromís polític en suport a la millora del finançament autonòmic i d’inversions com el Corredor Mediterrani si arriba a la Moncloa. El líder del PSOE ha finalitzat la seua intervenció inicial traslladant a Puig la seua “estima” i “suport entusiasta” com a secretari general del PSOE.

Reconeixement de l’infrafinançament del PV

En el document ‘Un sí per la Comunitat Valenciana’ es reconeix l’infrafinançament i s’indica que el nou govern socialista “revisarà de forma immediata” el model per garantir les polítiques públiques. Així mateix, analitzarà el dèficit de finançament recurrent, posarà en marxa mecanismes de compensació del deute i augmentarà inversions en infraestructures com el Corredor Mediterrani.

Durant la seua intervenció, Sánchez ha destacat el treball de Puig al capdavant del Consell “malgrat totes les restriccions” conseqüència de la hipoteca “enorme” que ha deixat el PP valencià, i ha indicat que ha aconseguit “coses molt importants”, com l’eliminació del copagament farmacèutic o la sanitat universal, la qual cosa demostra que “amb conviccions i determinació es poden fer grans coses en poc temps”. “Comptes amb el meu suport i l’estima entusiasta del secretari general del PSOE”, li ha dit.

“Eixim a guanyar les eleccions, a ser la primera força política”, ha incidit el socialista, que ha remarcat que si ho aconsegueixen treballaran perquè hi haja un nou sistema de finançament i es culminen infraestructures com el Corredor Mediterrani, de manera que “hi haja un reconeixement de la diversitat en les polítiques”, que és “el que mereixen els valencians”.

Aquesta ha sigut la primera trobada entre Ximo Puig i Pedro Sánchez després que el PSOE frenara un acord del PSPV amb Podemos i Compromís al Senat.

Sánchez, sobre la prohibició d’estelades: “Un foc no s’apaga amb més benzina”

D’altra banda, el secretari general del PSOE i candidat a la presidència del Govern espanyol Pedro Sánchez, s’ha referit aquest dijous a la prohibició d’entrar estelades a la final de la Copa del Rei assenyalant que “un foc no s’apaga amb més benzina”.

El líder socialista ha indicat que tot i no compartir el contingut de les estelades, “la prohibició no és el camí” i ha lamentat que el PP i Rajoy “es mouen molt bé amb la confrontació però no és el cas del PSOE i de la meua persona”.

Sánchez ha dit que Rajoy “agita les banderes” per no parlar de l’amenaça de multa per part de la Unió Europea pels incompliments dels objectius de dèficit públic.

Comparteix

Icona de pantalla completa