Diari La Veu del País Valencià
El festival Alacant Desperta supera la censura i comença hui
RedactaVeu / Alacant

Des de hui i fins al 22 de maig torna al Tossal d’Alacant la festa de la cultura urbana alacantina Alacant Desperta, gràcies al treball voluntari de més de 300 persones i el suport de l’Ajuntament d’Alacant. Per fer-ho possible, els membres de l’Associació Alacant Desperta s’han organitzat en grups de treball, des d’on han anat elaborant i presentat les seues propostes a l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament. Així, des de la Regidoria de Cultura, s’han realitzat les gestions necessàries perquè totes les àrees del govern implicades (seguretat, medi ambient, joventut i festes) aportaren els permisos legals i les infraestructures necessàries per a la realització de la III edició del festival. Alacant Desperta veurà la llum després de 10 anys “d’aturada forçada” i es formalitzarà mitjançant la signatura d’un conveni entre el regidor de Cultura de la corporació municipal, Daniel Simón, i la presidenta de l’Associació Alacant Desperta, Nevenka Rubio.

Alacant Desperta es desenvolupa sota el lema ‘Amb tots els sentits’ i compta amb sis àrees d’activitats perquè la cultura de base d’Alacant es faça visible a la ciutadania, totes elles dins de la part alta del Tossal: rock, hip-hop, esports urbans, arts escèniques, carpa electrònica i observatori astronòmic. En l’escenari rock coordinat per Dámaris Sainz hi haurà concerts des de les 19h de hui fins a les 24h del diumenge 22. El dissabte de matí se celebrarà també el XVII Certamen de “Promoció de Grups de Música Jove” coorganitzat per la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament d’Alacant. En l’escenari hip-hop, a més dels concerts programats per Alejandro Amat “Cuclillo”, que tindran lloc en horari de vesprada-nit, el públic podrà gaudir d’un concurs de break dance i veure com els més participatius posen a prova les seues capacitats artístiques mitjançant la realització de grafits en els espais habilitats per a això. L’art urbà es veurà complementat amb la zona d’esports urbans que coordina Alexandre Morera, on hi haurà àrees per realitzar exhibicions d’scooter, bmx, roller, parkour i moltes altres disciplines.

En l’escenari d’arts escèniques els visitants podran gaudir de cantautors, tallers, teatre i altres manifestacions artístiques gràcies a l’esforç de KarmenK i Rubén Padilla, que presenten un cartell replet d’activitats per a aquesta zona, inclosos els tallers d’“Alacant Desperta els menuts”. El festival es complementa amb la carpa electrònica, una zona multiusos on podrem trobar des de debats a primera hora del matí, fins a la festa electrònica que promou Fran Romera fins a altes hores de la matinada. Els organitzadors, que han fet coincidir les dates del festival amb la denominada lluna plena de les flors, situaran els telescopis i prismàtics de Pedro Doleman en la fortalesa del castell de Sant Ferran per poder visionar el cel i la lluna de la nit alacantina. Alacant Desperta, Amb tots els sentits.

Es pot consultar tota la programació clicant en la següent adreça i a la plana web del festival.

Comparteix

Icona de pantalla completa