Diari La Veu del País Valencià
La seguretat sí que importa
Per Tecnonews / AMIC

La seguretat a internet no és cosa per prendre a broma. Fins que no ens passa alguna cosa veritablement sinistre a la xarxa no som conscients del veritable perill que en ocasions comporta navegar. A quins perills ens referim? Bàsicament estem parlant de la usurpació d’identitat o el lliurament sense voler-ho d’informació bancària rellevant a estranys.

Podria semblar que aquestes dues situacions són poc freqüents, però un estudi realitzat per Kaspersky Lab i B2B International revela que els intents d’atac al ciberespai són dels més freqüent.

Segons apunten les xifres, la meitat dels internautes espanyols ha rebut durant l’últim any amenaces financeres mentre un 23 per cent afirma que li han arribat al correu electrònic personal e-mails sospitosos i el 15 diu que aquests correus en ocasions eren signats per preteses entitats financeres.

Una mica més d’1 de cada 10 internautes espanyols afegeix que en alguna ocasió li han estat demandats les dades financeres per internet. El més significatiu és que el 5 per cent dels enquestats en l’estudi assegura que va perdre diners per culpa d’aquest tipus d’estafes i el 2 per cent diu que va ser víctima de fuga i pèrdua de dades.

Si posem el focus en l’àmbit internacional, vam descobrir que segons l’estudi, el 11 per cent dels enquestats va perdre diners per culpa d’una estafa en línia. La mitjana de pèrdua en valor monetari ascendeix fins als 246 euros. El 51 per cent dels que van perdre diners va aconseguir recuperar la suma que li havia estat robada.

Comparteix

Icona de pantalla completa