Diari La Veu del País Valencià
Micó i Carbonell apuraran fins l’últim minut per aconseguir el consens

EP / València.

Els equips dels dos aspirants a la Secretaria General del Bloc Nacionalista Valencià, Àgueda Micó i Rafa Carbonell, continuen negociant una candidatura conjunta en la vesprada del VII Congrés Nacional, que se celebrarà aquest dissabte i diumenge en Fira València.

Micó, en declaracions a Europa Press, ha assenyalat que la “predisposició és bona” per concórrer amb una única llista, encara que encara continuen amb les converses. Aquest dissabte a la vesprada hauran de registrar la o les candidatures i les votacions es realitzaran el diumenge.

Àgueda Micó ha posat l’accent que “des del primer moment” s’ha intentat configurar una única candidatura i, de fet, ha assegurat que la llista del seu equip és “d’integració” i cerca ser “el més àmplia possible” per tal que “tothom se senta còmode”.

El Bloc –un dels partits que integren Compromís– celebra aquest cap de setmana, en el pavelló 7 de Fira València, el seu Congrés Nacional, on 2.065 afiliats, el 70 per cent de la militància, decidiran el nou rumb polític i organitzatiu que emprendrà la formació valencianista en els pròxims anys i que tindrà com a principal objectiu “enfortir el partit perquè seguisca reforçant i consolidant Compromís com a instrument per representar el valencianisme polític”, ha informat la formació política en un comunicat.

Al llarg de dues “intenses” jornades, els afiliats podran debatre i votar sobre la ponència política i d’estatuts de l’organització, triar la nova executiva nacional, la Comissió de Garanties, la Comissió de Comptes i la nova Secretaria General del partit. Els resultats de les votacions es coneixeran el diumenge a partir de les 17.30 hores.

L’acte de clausura del Congrés comptarà amb la participació del president de l’Aliança Lliure Europea (EFA), François Alfonsi, i la seua vicepresidenta i representant de Eusko Alkartasuna, Lorena López, així com amb l’assistència de convidats com el dirigent del PSPV, Toni Such; el portaveu de Podem en les Corts, Antonio Montiel; el diputat de la Chunta Aragonesista Gregorio Briz; l’eurodiputat d’Aralar, Inaki Irazabalbeitia; l’eurodiputada del BNG, Ana Miranda; el diputat de PNB, Pedro Azpiazu, i la candidata al Senat per Nova Canària, María José López.

A més, està prevista l’assistència de representants sindicals de CCOO, UGT, Stepv i Intersindical, així com membres d’entitats socials i culturals com ara la Fundació Nexe, l’Associació d’Editors Valencians, Acció Cultural del País Valencià, Tirant Lo Blanc i el Consell de la Joventut.

Comparteix

Icona de pantalla completa