Diari La Veu del País Valencià
Mulet: ‘El Govern fa mesos que no atén les peticions i preguntes’
RedactaVeu / València

Segons ha explicat Compromís a través d’un comunicat, el senador territorial, Carles Mulet, ha presentat un escrit davant l’oficina de la defensora del poble, Soledad Becerril, pels efectes que les obres del tercer carril estan causant sobre la paciència dels usuaris i la vulneració dels seus drets a uns serveis dignes, especialment en el transport de curta distància al País Valencià. A més, recorda a la defensora la seua obstinació -en les extintes Xa i XIa legislatura- per obtindre respostes del Govern, que no ha contestat les qüestions i queixes que li han traslladat per trobar-se en funcions.

“S’han eliminat freqüències en els trens de rodalies, s’ha incrementat dràsticament el temps del trajecte i causat retards de fins a diverses hores, gairebé sempre sense preavís als usuaris, fent-los arribar tard al seu lloc de treball o estudi, el que vulnera els seus drets”, explica Mulet.

Malgrat aquestes avaries constants, el senador territorial assegura que les mesures anunciades o no s’han executat (reducció del cost del bitllet un 50%) o no han suposat cap avantatge per als usuaris (llançadora d’autobusos). “L’actual prestació del servei ferroviari a la xarxa de rodalies està afectant d’una manera molt directa no només en l’àmbit personal, sinó també en el laboral i professional dels usuaris en una línia i sector ferroviari mancat d’inversions substancials en la xarxa de rodalies en els últims anys”, relata Mulet en el seu comunicat.

El senador ha recordat que Compromís ha mantingut reunions reclamant solucions amb el Ministeri de Foment, Adif i Renfe i que fins i tot ha plantejat la gratuïtat temporal del bitllet de tren entre Castelló i València mentre no es pogueren garantir uns serveis dignes com els preexistents als treballs i per facilitar les reclamacions als usuaris, tal com va passar amb les obres d’AVE a Barcelona, o que les obres es facen únicament per la nit per no produir més interferències. “Però sempre, amb els nostres interlocutors, l’excusa era que aquest tipus de decisions no els correspondria a ells, si no als alts responsables del Ministeri”, ha recordat.

Inacció del govern

Durant la X i la XI legislatura, Compromís ha demanat al Govern, a través de preguntes escrites, sol·licituds d’informe, compareixences o mocions que se’ls donara una resposta sobre aquest tema de la línia C6, però no han rebut cap resposta amb l’excusa de la dissolució de les Corts Generals o per estar el Govern en funcions.

Des de Compromís manifesten que “tenir des d’octubre el govern en funcions no és sinònim a permetre o donar per bo un abandonament de funcions per part seua”.

“El meu treball es veu coartat”

Segons li explica Mulet a la defensora del poble, Soledad Becerril, “en el meu cas, com a senador designat per les Corts Valencianes, la meua activitat encomanada de fiscalització dels òrgans de govern i de proposta es veuen coartats en tenir un govern en funcions amb serioses disfuncions. El meu manat està determinat pel període legislatiu valencià i no pel de les Corts Generals (no perd la meua condició de senador quan es dissol el Senat, sinó les Corts Valencianes, segons la llei valenciana de designació de senadors territorials).

Comparteix

Icona de pantalla completa