Diari La Veu del País Valencià
Àgueda Micó serà la coordinadora del Bloc i Rafa Carbonell el portaveu

Xavier Pérez / València.

Els milintants del Bloc respiren ja profundament. Després de dies i sobretot les últimes hores d’incertesa els equips negociadors de Rafa Carbonell i Àgueda Micó han arribat a un acord i sols hi haurà una llista única que demà serà referendada pels militants.

Des de primeres hores del matí els equips negociadors s’han reunit en diverses ocasions fins arribar a un acord que és qualificat per ambdós candidats com “històric” i que reforçarà el partit de cara als pròxims anys.

Les dos candidatures van reconèixer a La Veu que les negociacions han sigut “molt dures” un fet que es palpava entre els militants a Fira València.

Per altra part, membres de l’equip de Rafa Carbonell han reconegut la “generositat” d’Àgueda Micó per arribar al consens, i també al contrari, es a dir “tots hem cedit per fer possible el pacte”.

Però també hi han membres del Bloc que fins i tot apostaven que hagueren dos candidatures, “el consens pot tancat-se en fals”, han assenyalat.

El Bloc funcionarà amb un Secretariat Nacional. De portaveu, Rafa Carbonell; de coordinadora, Àgueda Mico, i de president, Enric Morera.

Foto: La Veu.

L’ acord s’ha basat en “la responsabilitat compartida, la conformació d’un equip de treball capacitat i eficient i el consens entre les diferents sensibilitats dins de la diversitat interna del Bloc”.

L’estructura que s’ha pactat quedaria de manera que la presidència estaria ocupada per Enric Morera; el secretariat general, òrgan conformat per una coordinadora nacional, per Àgueda Micó, i el portaveu nacional seria Rafa Carbonell amb funcions col·legiades de direcció política i representació i altres d’especialitzades, però coordinades des de la idea del lideratge compartit.

Set àrees de treball

A més, hi haurà set àrees de treball que seran Organització (Amparo Piquer), Finances i Administració (Mari Parra), Acció Electoral (Maria Talens), Institucional (Pep Cortell), Serveis Municipals (Artur Hernández), Comunicació (Mentxu Balaguer) i Sectorials (Reis Gallego). Aquestes set persones conformaran, juntament amb el president i les dues persones membres del Secretariat Nacional, la Permanent de l’Executiva Nacional. A més, Xavier Hervà assumirà la secretaria de Relacions Polítiques.

Foto: La Veu.

Cada àrea de treball disposarà d’altres membres fins conformar un equip de treball de 32 persones, 17 dones i 15 homes, que tindrà que executar les directrius polítiques aprovades pel VII Congrés Nacional i marcades pel Consell Nacional. Aquesta candidatura unitària serà sotmesa a votació del Congres aquest diumenge pel migdia.

Els membres de la candidatura acordada consideren que l’acord enforteix el Bloc en un moment “clau” en la història del valencianisme “per avançar fins a la llibertat, la justícia social i la plena sobirania del poble valencià”. Des d’un Bloc “fort”, han assenyalat, Compromís “seguirà creixent fins aconseguir aquests objectius polítics del valencianisme d’esquerres i ecologista”.

Comparteix

Icona de pantalla completa