Diari La Veu del País Valencià
L’aqüeducte de Xelva des de l’aire. Vídeo

RedactaVeu / Xelva.

Amb aquest vídeo es podrà veure l’aqüeducte de Xelva i el seu entorn, així com l’església arxiprestal de Nostra Senyora dels Àngels, gràcies a la gravació amb dron de HiDRONICO. Amb aquests nous aparells voladors s’ha estès aquesta tècnica de gravació, ja emprada per TV3 en aquell mític “Catalunya des de l’aire”.

En aquest cas particular es pot gaudir de les vistes que proporciona l’entorn de l’aqüeducte, declarat Bé d’Interés Cultural (BIC) i que, segons expliquen en la informació turística de l’Ajuntament de Xelva, es tracta d’una colossal obra d’enginyeria hidràulica que fou construïda al segle I després de Crist. Està considerat un dels més rellevants del país i d’entre els punts més destacats cal remarcar el pont de la rambla de Alcotas, el pont del barranc del Gat i la Penya Tallada del terme de Calles, un impressionant tall vertical en la muntanya seguit d’una galeria tallada en la roca per la qual poden passar els visitants. Trobareu més informació en el següent enllaç. També podeu consultar informació sobre la ruta de l’aigua.

>

Vídeo: Canal HiDRONICO.

També apareix al vídeo l’església arxiprestal de Nostra Senyora dels Àngels, també declarada BIC en el 2006. Es tracta del monument més emblemàtic de Xelva i està considerada una de les millors obres del barroc valencià. El temple, de dimensions catedralícies, es va començar a construir en 1626, però la seua construcció va durar huitanta anys. L’arquitecte Juan Bautista Pérez Castiel, mestre d’obres de la catedral de València, va treballar en l’última fase de construcció del temple. A ell se li atribueix l’exuberant decoració barroca interior, la gran cúpula de mitja taronja i el campanar, que està considerat el primer del barroc valencià, amb quasi 60 metres d’altura, i en el qual està situat un original rellotge.

Comparteix

Icona de pantalla completa