Diari La Veu del País Valencià
Els familiars de víctimes de l’accident del metro estaran aquest dilluns en la comissió

EP / València.

Quatre familiars d’algunes de les víctimes de l’accident de la línia 1 de Metrovalencia de 2006 compareixeran aquest dilluns en la comissió de les Corts Valencianes que investiga el sinistre i la gestió posterior que se’n va fer.

Patricio Monreal, familiar d’una de les víctimes i membre de l’Associació de les Víctimes de Metro de València (AVM3J), serà el primer a intervindre el dilluns en aquesta comissió que tracta de donar llum sobre l’accident de metro més greu de la història de l’Estat espanyol i que va deixar 43 morts i 47 ferits.

Posteriorment, a les 12h, serà el torn del que fou president de l’AVM3J, Enric Chulio, qui es va quedar vidu amb el seu fill d’any i mig. A partir de les 13.30h intervindrà Francisco Manzanaro, la dona del qual també va morir en l’accident.

Manzanaro va denunciar que el llavors conseller d’Agricultura, Juan Cotino, sabia que el seu fill havia acabat la carrera d’ADE i li va oferir treball o “qualsevol tipus d’ajuda” que necessitara a canvi de no denunciar.

La comissió de recerca continuarà a la vesprada, a partir de les 16h, amb la que fou presidenta de l’Associació de les Víctimes de Metro de València (AVM3J) Beatriz Garrote, càrrec que actualment ocupa la seua germana Rosa. Ambdues van perdre, el 3 de juliol de 2006, una germana, Maica, bessona de Rosa.

Camps i Cotino

Dilluns passat van tenir lloc dos de les compareixences més esperades en aquesta comissió de recerca, que es va constituir en les Corts el passat 28 de setembre. En concret, van ser les de l’expresident de la Generalitat, Francisco Camps, i l’exconseller i expresident de les Corts, Juan Cotino.

Camps va assegurar que en la gestió de l’accident del metro de València va intentar fer-ho tot “de la millor manera possible” i que no ha vetat “gens ni a ningú”, mentre que Cotino va demanar “perdó” a les famílies de les víctimes “per no haver-les atès millor”, però va dir que sempre va actuar “amb consciència”.

Comparteix

Icona de pantalla completa