Diari La Veu del País Valencià
24M. Fran Ferri: “El gran símbol del canvi va ser la caiguda de Rita Barberà”

Xavier Pérez / València.

Es compleix un any d’un dia que marcarà la història del País Valencià. Aquell 24 de maig queia el règim del PP gràcies als bons resultats dels tres partits d’esquerra que aconseguiren representació parlamentària. Després dels resultats vindria el Govern del Botànic. Un dels protagonistes d’aquella fita és el síndic de Compromís, Fran Ferri, el síndic més jove,que relata per a La Veu el que significà aquell dia, un dia històric per a Compromís i per al Bloc que obtingueren uns magnífics resultats.

-Com recordes la nit electoral del 24M amb els espectaculars resultats de Compromís?

Esperava un bon resultat però no tant bo, jo esperava uns 17 diputats i n’obtinguérem 19, i sobretot emocionat pel resultat de la ciutat de València on quasi guanyen al gran feu del PP, i que caiguera Rita Barberà va ser el gran símbol del canvi.

-Quin balanç fas d’aquest primer any del canvi i del Govern del Botànic?

Ha sigut un any molt bo on s’ha evidenciat el canvi, però un canvi en les prioritats del Govern, un canvi en la forma d’escometre les polítiques. Abans, amb el PP, la prioritat era pagar Ecclestone, Valmor i els quatre amiguets del Partit Popular i ara la prioritat és pagar la dependència, igual que les factures que estaven als calaixos, el PP havia deixat un tap de 40.000 expedients sense pagar. També s’està pagant al dia la Renda de Garantia de Ciutadania, s’han eliminat els copagaments, ressaltar la universalitat de la sanitat garantida; en Educació, la xarxa llibres, ampliació de les unitats, més professorat amb una reducció de la ràtio. Per altra banda, en política econòmica i industrial anem cap a la sostenibilitat. En resum, un Consell amb menys recursos ha fet moltes més coses que el PP i a banda hem fet coses que la ciutadania demanava.

En les Corts Valencianes hem propiciat una mesa plural on tots els partits estan representats, hem preferit premiar la pluralitat davant de majories absolutes, i una cosa important hem aconseguit molts consensos en temes molt importants. Però hem d’abordar amb participació la reforma de la llei electoral que és injusta.

-Com veus el tema de la reobertura de RTVV?

La reobertura de la tele va en marxa, avancen els processos en les Corts donant la màxima participació. No hem volgut obrir la RTVV com es va tancar amb una llei de lectura única. La nova llei de la nova RTVV estarà aprovada en juliol, és a dir a partir de juliol la televisió començarà a caminar i que podrà començar a emetre entre octubre i novembre.

-Con ha sigut la sintonia amb els altres dos grups del Botànic?

La sintonia és molt bona i es transmet una unitat de cara a la ciutadania i he de recalcar que també tinc una molt bona relació amb el síndic de C’s, Alexis Marí i jo diria que una bona relació amb Jorge Bellver (PP).

Comparteix

Icona de pantalla completa