Diari La Veu del País Valencià
Regidors d’esquerres debaten sobre la confluència en l’aniversari del 24M
RedactaVeu / València

Aquest dimarts, quan es compleix un any de les eleccions autonòmiques i municipals que van canviar el mapa polític valencià, Lligams reuneix representants de Compromís, Podem i EUPV que participen, d’una o una altra manera, en coalicions o confluències que han permès ampliar la base electoral de l’esquerra.

Una vegada tancat l’acord entre Compromís, Podem i Esquerra Unida per a les pròximes eleccions generals, Lligams anuncia que “vol seguir treballant a favor d’una confluència que vaja més enllà del 26J” i per això aquest segon acte se centra en l’àmbit municipal.

Els quatre intervinents formen part de coalicions o confluències que van aconseguir un resultat històric en les eleccions del 24M de 2015: Compromís a València (9 regidors i l’alcaldia) i Més Gandia, Guanyar Alcoi i Guanyem Catarroja (5 regidors cadascuna). En el debat compartiran experiències de govern o d’oposició en els seus respectius ajuntaments i en la Diputació de València i, juntament amb el públic assistent, reflexionaran sobre els reptes de futur de l’esquerra valenciana en l’àmbit local.

Lligams d’esquerres‘ és una iniciativa que pretén promoure el debat polític en clau confluent i valenciana. Es va presentar el 7 d’abril amb un acte públic molt concorregut en el qual van intervenir Ernest Cano (economista i professor universitari), Carles Xavier López (activista social), Ofèlia Vila (sindicalista i feminista) i Ignacio Blanco (exdiputat d’EUPV a Les Corts).

Els seus promotors van deixar clar que Lligams vol afavorir la confluència de les forces d’esquerres al País Valencià i per a això consideren necessari crear espais de convivència i diàleg entre els seus integrants. L’objectiu de Lligams és contribuir a generar un debat constructiu i plural sobre les polítiques que han de dur-se a terme per aconseguir i consolidar un canvi real.

L’acte tindrà lloc aquest dimarts a les 19 hores al Centre Cultural Octubre (Sant Ferran 12, València). Intervindran Rosa Pérez, regidora de Guanyem Catarroja i diputada provincial d’EUPV; Sergi Campillo, regidor de Compromís i portaveu d’Iniciativa-València; Naiara Davó, regidora de Guanyar Alcoi i militant de Podem; Nahuel González, regidor de Més Gandia i militant d’EUPV, i presentarà l’acte Esther López Barceló, exdiputada d’EUPV a les Corts Valencianes.

Comparteix

Icona de pantalla completa