Diari La Veu del País Valencià
STEPV registra la convocatòria de Vaga General a l’ensenyament del 9 de maig
RedactaVeu / País Valencià

STEPV registrà ahir al matí a la Direcció General de Treball, Cooperativisme i Economia Social de la Conselleria d’Economia, Indústria, Turisme i Ocupació de la Generalitat Valenciana, la convocatòria de vaga general a l’ensenyament per al proper dia 9 de maig de 2013.

La convocatòria abraça tot el funcionariat i treballadores i treballadors dependents de totes les administracions educatives, i de les universitats, tant al PAS laboral, PAS funcionari PDI laboral i PDI funcionari. Igualment afecta tots els treballadors i treballadores docents i no docents de l’ensenyament sostingut total o parcialment amb fons públics, monitors de menjador i altres activitats en centres públics i privats concertats, personal d’atenció educativa o assistencial externalitzat, personal de les escoles dependents de l’administració local i personal de titularitat municipal, amb servei externalitzat.

Els objectius de la convocatòria de vaga són:

La retirada de les contrareformes educatives, com ara el projecte de Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE) que ha presentat el Ministeri d’Educació.

La paralització i revocació de les reformes i retallades que a l’àmbit de l’Educació s’han aprovat pels governs espanyol i valencià que estan suposant un greu deterioriorament de la qualitat educativa i una agressió sense precedents cap als drets de les treballadores i els treballadors de l’educació. La defensa d’una educació pública, gratuïta, laica, valenciana, democràtica i de qualitat per a totes i tots.

La millora dels drets laborals, socials i econòmics del personal que treballa al sistema educatiu.

L’establiment de mesures que compensen les desigualtats socioeconòmiques de les famílies i de l’alumnat i que garantisquen una correcta escolarització des de l’educació infantil fins a la universitat.

La revocació de l’acord de 3 d’abril de 2013 sobre provisió de llocs de treball en règim d’interinitat signat per la Conselleria d’Educació i determinats sindicats. En eixe sentit, es reivindica el manteniment de l’acord de novembre del 2010.

La consideració del valencià com a llengua vehicular en tot el sistema educatiu, així com l’atenció a la demanda dels programes en valencià..

El Sindicat ha decidit convocar-la, després d’un procés de consulta entre la seua afiliació i el personal que hi treballa en aquests àmbits laborals. “Per al nostre sindicat, les polítiques educatives dels governs espanyols i valencià suposen un greu atac al sistema educatiu públic, el personal que hi treballa i el conjunt de la societat”.

A aquestes retallades, cal sumar les anunciades contrareformes educatives impulsades pel govern espanyol que afecten la totalitat de les etapes educatives. Unes reformes, com la LOMQE, que tenen com a objectius principals: una profunda reconversió laboral que suposarà “una pèrdua de drets per a la comunitat educativa, l’aposta per la xarxa privada i la privatització del sistema, el seu control polític i ideològic, la segregació de l’alumnat, la recentralització de l’Estat i el desplaçament de la nostra llengua dels centres docents. Un avanç del que pretenen ha sigut la rebaremació de les borses de treball que suposarà, sense cap dubte, que moltes persones interines deixaran de treballar en els propers anys”.

El Sindicat, a més, ha convocat tancaments per a hui, assemblees obertes entre els dies 29 d’abril i 8 de maig. També diverses accions durant la jornada de vaga que es concreten en: 8 a 10 hores piquets informatius; 12 hores concentracions en diverses localitats i 19 hores manifestacions a Alacant, València i Castelló.

Comparteix

Icona de pantalla completa