Diari La Veu del País Valencià
Barberá no va a la comissió municipal de l’Operació Taula
Europa press / València

L’exalcaldessa de València, Rita Barberá, ha declinat aquest dimarts assistir a la comissió d’investigació de l’Ajuntament de València sobre el presumpte blanqueig de diners en el grup municipal ‘popular’ després de la coneguda com a ‘Operació Taula’, derivada del cas Imelsa, en considerar-la “inoportuna” i al no tenir l’”obligació de comparèixer-hi”.

L’exprimera edil ha argumentat que no està provada “la comissió de fets de caràcter delictiu que presumptament haja pogut cometre” aquest grup municipal. Barberá ha estimat també que aquesta comissió d’investigació és “sense dubte inoportuna en el temps i políticament intencionada”.

Rita Barberá ha justificat d’aquesta manera la seua no compareixença, prevista a les 12.00 hores, a través de l’escrit que al voltant de les 11.43 hores d’aquest dimarts ha fet arribar al president de la comissió, el representant de Compromís i regidor de Comerç i Espai Públic, Carlos Galiana.

Galiana, que ha llegit aquest escrit a l’inici de la sessió, ha considerat “impressionant” que Rita Barberá, “que ha sigut 24 anys alcaldessa i que ha estat cobrant un sou públic” durant eixe temps, haja declinat acudir al consistori “quan arriba el moment de donar explicacions als valencians i a les valencianes”.

Els representants de l’equip de govern local en la comissió d’investigació, Galiana, de Compromís; Sandra Gómez, del PSPV i Jordi Peris, de València en Comú i de Ciutadans, el seu portaveu Fernando Giner, han acordat a petició de Gómez redactar una declaració “conjunta” per a rebutjar la decisió de Barberá i censurar el “menyspreu” que aquesta mesura suposa per als ciutadans. El representant del PP, el seu portaveu Eusebio Monzó, ha anunciat l’abstenció del seu grup a redactar aquest text.

Comparteix

Icona de pantalla completa