Diari La Veu del País Valencià
Puig: “El vaixell de l’esperança està atracat pel bloqueig insolidari del Govern”

RedactaVeu / València

El cap del Consell ha pronunciat aquestes paraules durant el lliurament del XXIV Premi de Convivència ‘Professor Manuel Broseta’, que enguany ha reconegut la labor de l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR), una institució que, tal com ha assenyalat el president, “porta l’esperit de la tolerància a persones que han sigut víctimes de la seua més brutal absència”. El guardó ha sigut arreplegat per Francesca Friz-Prguda, màxima responsable a l’Estat espanyol d’ACNUR.

Puig ha posat en valor la labor d’organitzacions com ACNUR i ha incidit en la necessitat d’enfortir-les perquè la societat “puga albergar l’esperança que la doble moral davant capitals i persones quede vençuda per l’ètica de la justícia, la igualtat i la fraternitat”.

Puig ha incidit en les “enormes contradiccions existents entre com tractem el moviment de les persones i com afrontem el moviment dels diners” en la societat actual.

Així mateix, el president ha reiterat que la Unió Europea “no ha sigut si més no capaç d’acollir els refugiats que passegen a l’espera que se’ls òbriga una porta amiga”, el mateix dia que la policia comença a desallotjar el camp de refugiats d’Idomeni. El president ha mostrat novament el seu desencís davant la “falta de resposta i suport” del Govern estatal als oferiments d’acolliment realitzats pel País Valencià.

Açò és el que ha ocorregut amb la proposta de la societat valenciana, avalada per la Generalitat, que, per mitjà de la vicepresidenta Mónica Oltra, ha dut a terme “intenses gestions” perquè un vaixell llogat per la Generalitat i finançat per la societat civil arreplegara 1.400 refugiats, ha subratllat.

Fundació Manuel Broseta

El cap del Consell ha declarat que les raons de ser de la Fundació Manuel Broseta, d’ACNUR i els valors que defensa la Generalitat han convergit amb aquest premi, ja que “donar una resposta digna als refugiats i combatre activament les causes últimes que impulsen les grans migracions és complir una exigència bàsica de dignitat”.

“El terrorisme va assassinar Manuel Broseta, però no les seues idees. Hui la Fundació Manuel Broseta continua sent i serà en el futur un instrument capaç de neutralitzar l’odi amb l’exercici de la tolerància”, ha afirmat Puig.

Comparteix

Icona de pantalla completa