Diari La Veu del País Valencià
Consulta les bases per ajudes de la Generalitat a la rehabilitació d’edificis

Xavier Pérez / València.

Donar un nou impuls a la rehabilitació d’edificis i habitatges, buscant una major efectivitat de les ajudes convingudes amb l’Estat, és l’objectiu de la proposta que ha llançat la Conselleria d’Habitatge i que permetrà a la GVA gestionar 18 milions d’euros en ajudes al lloguer i la rehabilitació de vivendes. Així, hui el DOGV publica aquestes ajudes i les bases per a concórrer a les mateixes per a aquest any.

L’optimització i la simplificació de la documentació a aportar farà que aquestes ajudes arriben a més beneficiaris. La subvenció serà del 35% per part del Ministeri i d’un 10% addicional que s’incorpora per primera vegada per part de la Generalitat. Les quanties de les obres hauran de ser d’un màxim de 2.000 euros per habitatge pel que fa a conservació i sostenibilitat i de 4.000 per habitatge en accessibilitat.

En aquestes ajudes es poden subvencionar tres tipus d’actuacions: obres de conservació com l’estructura dels edificis, façanes o cobertes; obres de sostenibilitat per millorar la qualitat tèrmica de l’edifici i la instal·lació d’energia renovable, i obres d’accessibilitat per a la col·locació d’ascensors o rampes adaptades.

En aquest sentit, la consellera d’Habitatge, Maria José Salvador, ha recordat que l’actual Consell “considera la rehabilitació com a eix del nou model econòmic i hi ha una aposta ferma per aquesta activitat ja no solament en la millora les condicions de l’habitatge, sinó que impulsa i reactiva l’economia”.

En aquest sentit, ha afirmat que “per cada lloc de treball que es genera en l’obra nova, se’n creen tres per la rehabilitació i, per tant, tenim tota la convicció i voluntat d’actuar sobre la ciutat consolidada”. Així ha fet referència al mig milió d’habitatges de més de tres plantes que hi ha al País Valencià sense ascensor i l’1,2 milions d’habitatges que necessiten millores en matèria d’eficiència energètica.

Comparteix

Icona de pantalla completa