Diari La Veu del País Valencià
Canviem Ibi-Compromís ‘denuncia el maltractament de l’Ajuntament al valencià’

RedactaVeu / Ibi.

El Grup Municipal Canviem Ibi-Compromis “denuncia el maltractament continuat de l’ajuntament d’Ibi a la llengua valenciana”. En aquests termes s’han manifestat a través d’un comunicat, on exposen que “al llarg d’aquesta nova legislatura, en reunions mantingudes pels Grups Municipals juntament amb l’Agència Local de Promoció del Valencià i associacions culturals com El Teix, s’ha parlat de com normalitzar l’ús del valencià en el nostre poble”. Unes reunions que, segons expliquen, “entre els punts tractats es va veure la possibilitat que la publicitat institucional: cartelleria, fullets i tríptics entre altres coses es redactara en valencià”, però, a més, també “en castellà, ja que és pagada per l’Ajuntament”, argumenten.

El problema però és que “excepte en casos esporàdics, no s’ha pres cap mesura sobre aquest tema, seguint amb l’ús quasi exclusiu del castellà en la cartelleria i les xarxes socials de l’Ajuntament”. Al parer del grup municipal, des de Canviem Ibi-Compromí pensen que “el valencià és un patrimoni molt valuós que tenim el deure de preservar i que, a més, constitueix la porta d’entrada a l’aprenentatge d’altres llengües, però difícilment podem donar-li una continuïtat a la promoció del valencià si no comencem per casa nostra, impulsant el seu ús a l’administració”.

De moment han presentat una sol·licitud a l’Ajuntament, que poden veure-la adjunta en aquesta notícia, on demanen “que la publicitat institucional com la cartelleria, fullets i tríptics es redacten en valencià i castellà, que es realitzen les publicacions en les xarxes socials pròpies de l’Ajuntament en ambdues llengües cooficials: valencià i castellà i que en la publicitat relacionada amb l’aspecte turístic de la nostra localitat estiga present el valencià”.

Comparteix

Icona de pantalla completa