Diari La Veu del País Valencià
La UA acull una jornada per debatre el plurilingüisme de qualitat des del valencià

RedactaVeu / Alacant.

El saló d’actes de la Facultat d’Educació de la Universitat d’Alacant acull el proper 2 de juny la Jornada d’Ensenyament i Ús del Valencià als centres educatius. Les activitats se centraran en els debats “Els reptes de l’educació plurilingüe” i “Lectors plurilingües”, així com un conjunt d’intercanvi d’experiències docents a càrrec de mestres i professos de totes les etapes d’ensenyament de diferents centres educatius de les comarques del sud. Aquestes comunicacions s’organitzaran en tres espais: educació infantil, primària i, el tercer, que comprendrà l’educació secundària, batxillerat i la formació de persones adultes. Els interessants podran inscriure’s en la pàgina enllaçada ací.

A les portes d’un nou canvi en la normativa sobre l’ensenyament plurilingüe els mestres i professors insisteixen en la consolidació d’aquesta Jornada com un marc idoni per a aportar bones pràctiques i debatre des de l’experiència i la professionalitat algunes qüestions que ja han plantejat en edicions anteriors.

Quines llengües hauran d’aprendre els alumnes, i quantes, i com? Com ha de ser el professor que ensenya llengua? Què diuen els qui investiguen? Quines són les millors experiències per a ensenyar llengües? Què has fet enguany? Com t’ha anat el curs? Com va l’ensenyament en valencià a la teua escola? Has vist el recurs que vaig penjar al meu bloc d’aula? Quan ens trobem? Fem un projecte junts?

El professorat dels centres que fan programes plurilingües en valencià de la ciutat d’Alacant i les comarques limítrofes “estem curs a curs consolidant un espai de reflexió conjunta amb el suport de la Universitat d’Alacant, amb la llibertat i la confiança que ens dóna el bon treball, els objectius comuns i el context compartit”.

Aquest espai és naturalment la Jornada, en la qual proposen participar i que es presenten en aquest programa per confeccionar un grup obert de mestres i professors que creuen en un plurilingüisme de qualitat des del valencià.

El debat ‘Els reptes de l’educació plurilingüe’ comptarà amb la intervenció del vicerector de Cultura, Esports i Política lingüística de la Universitat d’Alacant, Carles Cortés; el director general de Política Educativa, Jaume Fullana, i la directora Territorial d’Alacant de la Conselleria d’Educació, Tudi Torró Ferrero. La ponència ‘Lectors plurilingües’ anirà a càrrec del professor de la Facultat d’Educació, Dari Escandell, i constituirà un espai obert a l’intercanvi d’opinions.

La Jornada d’Ensenyament i Ús del Valencià ha sigut possible gràcies a la coordinació de la Universitat d’Alacant, Les Unitats per a l’educació multilingüe, Escola Valenciana, la Cívica, Enxarxa’t i Un Entre Tants.

Podeu veure tot el programa de la jornada en el document adjunt a aquesta notícia.

Comparteix

Icona de pantalla completa