Diari La Veu del País Valencià
Lligams: ‘La confluència d’esquerres és el futur’
RedactaVeu / M.P. / València

Sota el títol ‘24M, un any de municipalisme confluent. Balanç i reptes de futur’, va tindre lloc, al centre Octubre de València, un acte públic en què va participar Rosa Pérez, regidora de Guanyem Catarroja i diputada provincial d’EUPV; Sergi Campillo, regidor de Compromís i portaveu d’Iniciativa-València; Naiara Davó, regidora de Guanyar Alcoi i militant de Podem, i Nahuel González, regidor de Més Gandia i militant d’EUPV. El debat va estar moderat per Esther López Barceló, exdiputada d’EUPV a les Corts Valencianes.

Al llarg de l’acte, els participants compartiren experiències de govern o d’oposició en els seus respectius ajuntaments i en la corporació provincial per, juntament amb el públic assistent, reflexionar sobre els reptes de futur de l’esquerra valenciana en l’àmbit local.

La importància dels gestos

Així i segons va manifestar Campillo, en aquest primer any de legislatura municipal “tot està canviant”. El regidor nacionalista va apuntar que són “molt important els gestos” i va posar de manifest com a exemple que “la diferència entre l’anterior govern municipal de València i l’actual és igual que la diferència que hi ha entre Joan Ribó i Rita Barberá”

Campillo va fer referència a les “restriccions que imposa el Govern estatal” a les contractacions municipals, les quals, segons va dir, obstaculitzen la recuperació de l’oferta pública d’ocupació” i, a més, va remarcar que “sense un finançament just no hi ha res a fer”. El regidor de Gandia, Nahuel González, va subratllar en aquest sentit que aquesta ciutat “estava arruïnada” en el moment de la presa en possessió del nou equip de Govern municipal.

Per la seua banda, la regidora de Catarroja, Rosa Pérez, va destacar que “la confluència –de les formacions d’esquerres- és el futur”. En aquesta mateixa línia, Naira Davó va defensar la idea que “cal que no ens diluïm”, ja que “la confluència és el lligam per construir espais en comú i la implantació territorial és essencial per aconseguir-ho”.

Entre els nombrosos assistents a l’acte, figuraven, entre d’altres, l’exlíder d’EUPV, Ignacio Blanco, i el síndic de Podem, Antonio Montiel.

L’acte va ser organitzat per ‘Lligams d’esquerres‘ amb l’objectiu de “seguir treballant a favor d’una confluència que vaja més enllà del 26J” i per això va estar centrat en l’àmbit municipal. Els seus promotors pretenen, així mateix, afavorir la confluència de les forces d’esquerres al País Valencià, per a la qual cosa consideren necessari crear espais de convivència i diàleg entre els seus integrants, alhora que contribuir a generar un debat constructiu i plural sobre les polítiques que han de dur-se a terme per aconseguir i consolidar un canvi real.

Comparteix

Icona de pantalla completa