Diari La Veu del País Valencià
Rescatats curtmetratges i gravacions d’Alcoi dels anys 50. Vídeo

ARAMULTIMÈDIA / Alcoi.

L’Ajuntament d’Alcoi i la Filmoteca Valenciana han recuperat una sèrie de gravacions dels anys 50, propietat de José Luis Bordera, de les quals es desconeixia la majoria del seu contingut. S’hi han aconseguit digitalitzar tres curtmetratges i algunes gravacions dels Canalons. Aquestes gravacions van ser possibles gràcies a un grup de joves aficionats al cinema baix la direcció tècnica d’Enrique Llorens. Fins i tot, aquest grup d’actors amateurs van guanyar una medalla al certamen regional de cine amateur celebrat a Múrcia el 1956, amb la pel·lícula Sin Salida. A més, també es van animar a rodar un llargmetratge policial: El caso Emerk.

Vídeo: Canal AjAlcoiComunicacio.

Un dels curtmetratges dels anys 50 recuperats gràcies a l’Ajuntament d’Alcoi i la Filmoteca Valenciana és Justicia divina, que està ambientat als carrers d’Alcoi, especialment als carrers Sant Tomàs, Pont de Sant Jordi i Estació del Nord. El segon curtmetratge és El maletín, ambientat quasi íntegrament en l’Estació del Nord. El tercer curtmetratge recuperat, Aventura sin fin, ens mostra imatges de l’antic institut de Secundària quan estava al viaducte (després Escola Industrial i ara EPA Oròsia Silvestre) i la plaça d’Espanya.

El regidor de Cultura, Raül Llopis, ha destacat que “la nostra ciutat és bressol d’artistes en moltes disciplines, com la pintura, escultura, arquitectura, la música i també del setè art: el cinema”.

Comparteix

Icona de pantalla completa