Diari La Veu del País Valencià
Un comboi de rècord Guinness
EP / València.

Un total de 3.000 cuiners i 3.000 auxiliars de cuina de diferents comissions falleres prepararan 6.000 paelles el pròxim 3 de juliol a València per aconseguir el Rècord Guinness al major nombre de persones cuinant un plat alhora. Aquest reconeixement el té fins ara Polònia, on van cuinar 2.853 barbacoes al mateix temps. A més a més, la convocatòria servirà per “celebrar” la inclusió d’aquest plat valencià com a emoticona.

Segons han explicat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset; la directora de màrqueting de Arroces La Fallera, María Fernández, i el vicepresident primer de la Junta Central Fallera (JCF), José Manuel Acosta, la iniciativa ‘Un comboi de rècord’ –que començarà a les 18.00 hores– només podrà superar aquesta fita amb “la col·laboració del món faller”.

Les inscripcions perquè els membres de les comissions falleres de València i d’altres municipis s’apunten s’obriran “ràpid” i, segons ha indicat Acosta, l’organització facilitarà els ingredients i la paella –l’estri– i els participants hauran de portar únicament els ferros sobre els quals cuinaran i els utensilis de cuina que necessiten. Les paelles seran per a deu comensals i els participants podran emportar-se el resultat per a degustar-lo.

Segons ha expressat Fuset, “els valencians tenim una paraula que descriu l’entusiasme, el ‘comboi’, que defineix el món faller” i amb aquesta iniciativa, que s’inclourà en la programació de la Fira de Juliol de la ciutat, se cercarà “superar aquest rècord” perquè “quede ben clara la valencianitat del nostre plat”, que recentment ha aconseguit l’aprovació perquè es convertisca en emoticona.

“Quan els fallers ens unim, aconseguim els reptes que ens plantegem”, ha afegit en aquest sentit el vicepresident primer de la JCF, que ha sostingut que la marca de les Falles “es potenciarà amb açò encara més”.

“En pocs mesos estarà en els mòbils”

Per la seua banda, la representant de La Fallera ha explicat que “fa quasi dos anys” van tenir l”ocurrència” de “cridar a la unió tots els valencians” per aconseguir el reconeixement de la paella com a emoticona. Després de viatjar a San Francisco (EUA) acompanyats de l’humorista Eugeni Alemany van aconseguir parlar amb Whatsapp, Apple i Google –“amb l’ajuda del xef José Andrés”–, per a, després, anar al Japó perquè “el pare dels emojis” els donara “la benedicció del disseny”.

Amb tot açò, el ‘Paellaemoji’ “ja és una realitat” i “en pocs mesos estarà en els mòbils”. “Ara toca celebrar-ho, el 3 de juliol volem reunir-nos i batre un Rècord Guinness, perquè ens servisca per recordar la força que té la unió de tots els valencians i que el nostre plat més internacional figure en la llista”, ha dit.

Comparteix

Icona de pantalla completa