Diari La Veu del País Valencià
Puig a l’arquebisbe Cañizares: ‘Fomentar l’odi entre les persones no és gens cristià’

Europa press / València.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha lamentat aquest dijous les declaracions de l’arquebisbe de València, el cardenal Antonio Cañizares, sobre la família i l’homosexualitat perquè no són “pròpies de qui ostenta tan alta responsabilitat” i, a més, li ha traslladat que “fomentar l’odi entre les persones no és gens cristià”.

Cañizares va defensar la passada setmana el “bé preciós de la família cristiana” i va lamentar que en els últims anys “ha assistit a una important escalada contra la família per part de dirigents polítics, ajudats per altres poders com l’imperi gai i certes ideologies feministes”.

El portaveu de Compromís, Fran Ferri, ha demanat al cap del Consell una opinió “de les declaracions homòfobes i sexistes en un context d’augment dels delictes d’odi” al País Valencià. Ferri, després de formular la pregunta al ‘president’, quan Puig ha pujat a contestar a la tribuna, li ha fet lliurament d’una polsera LGTB.

Puig ha dit que el Consell està “amb les víctimes, per la llibertat, pel respecte, per la convivència” i “tothom entén que cadascú pot estimar a qui vulga”. “Em preocupa els que no volen a ningú”, ha assegurat, per a parafrasejar el papa Francisco en una reflexió que va fer sobre l’homosexualitat: “Qui sóc jo per a jutjar?”.

Comparteix

Icona de pantalla completa