Diari La Veu del País Valencià
Les Corts rebutgen ‘l’acte neofeixista que pretenia fer-se a València’

RedactaVeu / València.

Abans de començar el Ple de les Corts, que està tenint lloc hui, s’ha llegit una “Declaració institucional contra les manifestacions polítiques instigadores d’odi”. El document encapçalat pel record a la “democràcia espanyola” vol mostrar el posicionament de la cambra representativa del poble valencià davant “l’existència de grups organitzats que enalteixen idees antidemocràtiques i contràries al sistema de valors”, afegeixen que “aquestes manifestacions es canalitzen mitjançant actes violents” i que “busquen la difusió de l’odi”. Per això ho declaren “incompatible” i “rebutjades de manera unànime”.

Però, seguidament apunten cap a “la celebració d’un acte que pretenia incloure la ciutat de València en l’imaginari neofeixista europeu”. Davant això, diuen “Les Corts Valencianes, manifesten que la Comunitat Valenciana és un espai que no comparteix, per principi democràtic, l’enaltiment d’idees neofeixistes”, i “mostra el rebuig col·lectiu a la celebració de manifestacions polítiques, instigadores d’odi al nostre territori”.

Finalment “requereixen les autoritats competents” que apliquen “el màxim control” davant la “presència d’activitats d’aquestes característiques”.

Comparteix

Icona de pantalla completa