Diari La Veu del País Valencià
Alacant promou el cinema al carrer
RedactaVeu / Alacant

L’Ajuntament d’Alacant col·labora amb el Festival de Cinema d’Alacant a través de la Regidoria de Presidència per a dur a terme un programa de quatre projeccions a l’aire lliure en diferents punts de la ciutat i a través de l’àrea de Comerç amb una nova edició del concurs d’aparadors.

El regidor de Presidència, Natxo Bellido, va ser l’encarregat de presentar ambdues activitats juntament amb l’assessor de Comerç, Pedro de Gea, i del director del Festival, Vicente Seva, els quals han afirmat que aquestes propostes persegueixen impregnar tota la ciutat de cinema amb motiu de la celebració d’aquest certamen cinematogràfic del 4 a l’11 de juny.

L’organització del Festival i l’Àrea de Coordinació de Projectes, que depèn de la Regidoria de Presidència, han programat quatre projeccions a les places de la ciutat, totes elles en el marc de la iniciativa DUSI Àrea Las Cigarreras.

Segons Natxo Bellido, l’objectiu és impulsar aquelles activitats relacionades amb la cultura que dinamitzen la ciutat, com ara el Festival de Cinema d’Alacant que, segons ha ressaltat, “és una cita que ja està consolidada en el calendari del cinema de l’Estat, que permet associar la nostra ciutat amb la cultura i ens dóna projecció exterior”.

Així, el divendres dia 10 es projectarà Huit cognoms catalans a la plaça Germans Pascual i Anacleto agento secreto a la plaça de Castelló. El dissabte dia 11 podrà veure’s Mi gran noche a la plaça Gómez Ulla i Els minions a la plaça de la Pipa. Totes elles començaran a les 22.00 hores i seran d’entrada lliure per al públic.

Concurs d’aparadors

A més a més, s’ha convocat una nova edició del concurs d’aparadors amb l’objectiu d’implicar el comerç local en el certamen. D’acord amb les bases d’aquest concurs, poden participar tots els establiments comercials detallistes de la ciutat. Les persones interessades a participar poden inscriure’s a través de l’enviament d’un correu electrònic a l’adreça [email protected] abans del 2 de juny amb les seues dades personals i decorar els seus establiments amb motius cinematogràfics que hauran d’estar exposats al públic del 3 a l’11 de juny.

L’assessor de Comerç ha assenyalat que s’espera una gran participació per part dels establiments en aquest concurs i ha recordat que les persones que desitgen participar han de tenir visible el cartell del 13 Festival de Cinema d’Alacant, que es podrà retirar en l’oficina tècnica de l’esdeveniment (carrer Llauradors, núm. 5, 1a planta) de 9 a 14 hores o en la Regidoria de Comerç (carrer Cervantes, núm. 3, 2a planta).

Les bases completes del concurs poden consultar-se ací.

Comparteix

Icona de pantalla completa