Diari La Veu del País Valencià
La Mostra de Teatre Capsigrany ompli de cultura escènica Vilafranca
RedactaVeu / SF / Vilafranca

Rere la Mostra de Teatre Capsigrany hi ha l’Associació cultural que li dóna nom, però, ens apunten els organitzadors “no estem sols”, si no, com anaven a comptabilitzar fins a XVII edicions, que és la que tindrà lloc els propers dies 10,11 i 12 de juny a la vila dels Ports. Conjuntament en l’organització està la Xalera, un grup local de teatre al carrer i animació, i l’ajuda de l’Ajuntament.

A la Mostra de Teatre Capsigrany tot “es fa altruistament”, ara bé, “els que vénen tots cobren”, perquè “quasi el 100% de la Mostra és professional”. Actualment compten amb un pressupost entre els 15 i 16 mil euros que ix de fer rifes, discomòbils i l’ajut “indispensable” de l’Ajuntament, ens expliquen, perquè amb un cartell que conté “espectacles potents”, allò que es pretén és “apropar el teatre a la gent del territori”.

En destaquen alguns, en eixe sentit el del Teatre Meridional “que tracten el tema dels refugiats i els cooperants a Afganistan” o l’espectacle infantil de titelles, “que guanyà en la Fira de Titelles de Múrcia”, també, destaquen el teatre gestual que tindrà lloc divendres, així com la batucada, ens puntualitzen “són gent de València que treballen per la inclusió de persones amb discapacitat intel·lectual”.

Perquè ens fem una idea del Mostra de Teatre Capsigrany, ens recorden que “per ací han vingut espectacles que han guanyat el Max o que després l’han guanyat”. Així, no podem defugir la cita, quan a més els espectacles de carrer són gratuïts i els de la sala Carles Pons són de pagament amb preus populars.“La cultura té un cost i s’ha de pagar, però alhora cal apropar-la al públic perquè si no, aquesta mena d’espectacles, no els veurien”. A més a més, ofereixen un bo de descompte del 25%.

Comparteix

Icona de pantalla completa