Diari La Veu del País Valencià
Barberà: ‘L’acord AVL-RACV és un menyspreu a qui ha lluitat per defensar el valencià’

RedactaVeu / València.

El president d’Esquerra Republicana del País Valencià, Josep Barberà, ha titllat “d’innecessari” l’acord entre l’AVL i la RACV ratificat ahir. Per al dirigent republicà “és un menyspreu a tota la gent que durant els anys d’obscurantisme dretà ha lluitat per defensar i dignificar l’idioma a l’empara de l’autoritat filològica”.

Barberà ha afegit que “s’ha homologat una entitat privada que inexplicablement encara rep fons públics i té càrrecs públics de la Diputació de València i l’Ajuntament en la seua junta de govern, amb l’excusa de tancar un conflicte que a hores d’ara no existeix i avalant la denominació acientífica de “llengua valenciana”. “L’acord dóna pàtina de legitimitat a qui ha usat la qüestió per coaccionar i fracturar al poble valencià”.

El dirigent republicà ha afegit que “costa d’entendre la posició del govern valencià amb aquest acord que han aplaudit i qualificat de ‘magnífic’ en paraules del conseller Marzà i han donat suport des del seus partits (Compromís en aquest cas) presents a la junta de la RACV. Mentre avalen fusions estèrils i atien un foc que no cremava, han defugit la recuperació dels senyals de la CCMA i d’IB3 mentre seguim sense recuperar RTVV, o de moment han ignorat que el requisit lingüístic és fet imprescindible en una Administració que ha d’oferir un ús vehicular normal de la llengua. Tampoc no han acarat de moment una homologació de titulacions que acrediten el coneixement de la llengua catalana amb els territoris veïns i de moment ajornen (i envien una decisió política que hauria de prendre el Consell cap a l’AVL) l’entrada en l’Institut Ramon Llull, una entitat –aquesta sí– que internacionalitza i promou la llengua i la cultura compartida. Les pors del Consell a fantasmes del passat ens segueixen impedint avançar”.

Comparteix

Icona de pantalla completa