Diari La Veu del País Valencià
Romanços valencians amb Pep Gimeno ‘Botifarra’ al Museu de Torrent
RedactaVeu / Torrent

El cicle s’inaugurarà aquest dijous 2 de juny, a les 20 hores, amb una conferència d’Àlvar Monferrer dedicada al romancer valencià. L’estudiós de les Useres és un dels màxims especialistes en cultura popular valenciana, de la qual ha publicat una nombrosa bibliografia on destaquen els volums El romancer valencià i Bruixes, dimonis i misteris, guanyadors del prestigiós premi Bernat Capó d’Edicions del Bullent en les seues convocatòries del 2003 i el 2013, respectivament.

Espectacle l’Home Romacer

Després de sopar, que tindrà lloc al pati del Museu Comarcal de l’Horta Sud Josep Ferrís March (C/ Mare de Déu de l’Olivar 30), es presentarà l’espectacle l’Home Romancer, que reuneix quatre prestigioses veus del panorama folk valencià: Pep Gimeno “Botifarra”, Naiet Cirerer, Xavier de Bétera i Hilari Alonso.

L’espectacle es basa en la recopilació i interpretació d’algunes de les peces més emblemàtiques de la nostra tradició oral, els “Romanços de cegos”. En aquest sentit, els artistes evocaran els cecs que anaven de poble en poble cantant romanços i explicant històries.

Carles Dénia

El cicle –consultar programació– continuarà el següent dijous, 9 de juny amb la conferència de Jordi Reig ‘La música tradicional valenciana a la llum de l’Etnomusicologia’ i la presentació del darrer disc de Carles Dénia L’home insomne (Comboi Records, 2015).

Després del guardonat El paradís de les paraules (Comboi Records, 2012), amb què Dénia donava nova vida als poetes andalusins adaptats per l’escriptor Josep Piera, L’home insomne constitueix una nova immersió en el repertori popular com ja ho fou Tan alta com va la lluna (Comboi Records, 2008), música de la qual l’autor es nodreix constantment (juntament amb el jazz i el flamenc) per a les seues composicions més lliures i personals.

Comparteix

Icona de pantalla completa