Diari La Veu del País Valencià
‘A la valenciana’ ix a ‘agranar’ el PP i espera donar ‘la sorpresa’ el 26J
RedactaVeu / EP / València
La coalició Compromís-Podemos-EU ‘A la valenciana’ ha presentat aquest dimecres la seua candidatura de cara a les eleccions estatals del 26 de juny amb l’objectiu de “guanyar”, “ser la primera força” al País Valencià i “agranar la situació”. Espera donar “la sorpresa en la nit electoral valenciana” i ha assegurat que, a tres setmanes dels comicis, “hi ha partit”.
Així han definit la seua proposta electoral abans de donar-la a conèixer, aquest dimecres a la vesprada, a més d’un centenar de ciutadans a la plaça del Pilar de València. Han participat en l’acte la vicepresidenta del Consell i coportaveu de Compromís, Mónica Oltra; el secretari general de Podemos, Antonio Montiel, i els candidats al Congrés, Joan Baldoví i Marta Sorlí (Compromís), Ángela Ballester i Rita Bosaho (Podemos) i Ricardo Sixto (Esquerra Unida).
Des de Compromís, Baldoví ha destacat que “les enquestes diuen que podem arribar a disputar el primer lloc al Partit Popular” al País Valencià, per la qual cosa creu que “hi ha partit: podem ser la sorpresa en la nit electoral valenciana”.
En els últims mesos, Baldoví ha assegurat que els votants “han pogut veure l’actitud i el treball de Compromís”, partit que, segons ell, va ser “el primer en asseure’s i l’últim en alçar-se” en les negociacions per formar Govern. També s’ha referit a “un altre canvi de qualitat”, el fet que “112.000 vots que van quedar en la brossa el 20D serviran per posar diputats valencians en el Congrés”.

Baldoví. Foto: Compromís.

En la mateixa línia, Oltra ha incidit en la capacitat d’’A la valenciana’ d’aconseguir “una cosa que no aconseguírem el desembre: la majoria parlamentària, a més de la social i electoral”. “Volem ser primera força política en el nostre territori i que els ciutadans aprecien l’esforç d’unió, la il·lusió i les ganes de guanyar”, ha reivindicat.
Sorli: “Imputats no, diputats”
Per la seua banda, la diputada en el Congrés per Castelló, Marta Sorlí (Compromís), ha destacat que un dels objectius és “treballar de manera directa perquè els imputats estiguen fora de les llistes”.
S’ha referit, en concret, al número 2 del PP a Castelló, Óscar Clavel –recentment processat per presumptes delictes de prevaricació, malversació de cabals públics i frau i exaccions il·legals– i ha defensat que, “en lloc d’ell, siga diputada una persona transparent i honesta”.
“Totes les persones de les quals els jutjats tinguen sospites d’haver malversat fons públics han d’apartar-se de les llistes i deixar pas a persones honestes”, ha manifestat Sorlí.

Oltra. Foto: Compromís.

Respecte d’aquestes paraules, Mónica Oltra ha reivindicat la necessitat que els casos de corrupció “els passen factura en les urnes” després de “saber que hem sigut governats pel partit dels corruptes a força de saqueig i de desviar diners públics per perpetuar-se en el poder”.
Ha advocat així perquè els votants “premien els únics que en aquests mesos ens presentem amb una candidatura diferent”, ja que entén que “els valencians es mereixen una força política perquè les polítiques posen en el centre les persones”.

Ballester. Foto: Compromís.

Rita Bosaho: “Doblarem resultats”
Per part de Podemos, la candidata al Congrés per Alacant, Rita Bosaho, ha expressat el seu desig que la coalició “doble allò aconseguit el 20D” perquè, al seu parer, és una candidatura que “suma i aporta alguna cosa nova: capacitat de dialogar i arribar a acords, alguna cosa que uns altres no han entès”. Per tant, considera que, “amb la unió”, ‘A la valenciana’ pot “agranar, aconseguir canviar els resultats i revertir la situació”.

Foto: Compromís.

R. Xisto: “Que la gent no es quede a casa”
Finalment, com a representant d’Esquerra Unida, Ricardo Sixto també ha insistit que la coalició “ix a guanyar i liderar la tendència de vot”. Creu que és una candidatura “destinada a canviar les polítiques enfront del que ens venen, que l’únic possible és l’imposat des de Brussel·les i les pseudoretallades d’impostos”.
Quant a la campanya electoral, Sixto ha avançat que s’està “negociant” en aquests dies i que “serà participativa i plural” amb el propòsit d’”il·lusionar i mobilitzar la gent: que no es queden a casa el 26J”.

Comparteix

Icona de pantalla completa