Diari La Veu del País Valencià
Ribó dóna suport al sistema de dipòsit i retorn d’envasos que prepara el Consell
RedactaVeu / València

La consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, ha presentat a l’alcalde de València, Joan Ribó, la iniciativa del Consell per a la posada en marxa del sistema de dipòsit, devolució i retorn (SDDR) d’envasos. L’objectiu d’aquesta iniciativa és reduir l’abandó d’aquestos al País Valencià.

La consellera ha recalcat que l’SDDR és compatible amb tots els sistemes de gestió de residus municipals i suposarà estalvi per als ajuntaments en arreplega, tractament i neteja de llaunes i botelles de begudes. Es tracta que tornen a vendre’s aigües, refrescos, sucs i cerveses per mitjà d’un dipòsit de 10 cèntims recuperable quan es retorna l’envàs buit al comerç.

L’alcalde de València ha mostrat interès pels detalls de l’aplicació d’un sistema del qual ja era coneixedor, ja que no es tracta “d’un invent nou, sinó que ja està establit en alguns dels països més avançats del món”, ha subratllat.

Ribó s’ha mostrat favorable al projecte, que ha qualificat de “positiu” i “interessant”, i ha oferit el municipi per al desenvolupament d’experiències que servisquen per a divulgar i exemplificar el potencial de l’SDDR.

Així mateix, Joan Ribó ha valorat l’aportació al paisatge i a l’economia de la ciutat d’aquest sistema, -especialment entre els xicotets comerciants locals- que generarà llocs de treball en l’àmbit mediambiental i a través de cooperatives de persones dedicades al reciclatge. “És un sistema que ajuda a la neteja, al medi ambient, al xicotet comerç i a l’ocupació”, ha assenyalat.

Comparteix

Icona de pantalla completa