Diari La Veu del País Valencià
Primera Diada Castellera Internacional a Londres
RedactaVeu / Londres

La capital britànica acollirà, del 17 al 19 de juny, més de 100 castellers, entre els residents a Londres i els arribats des de París, per mostrar aquesta tradició catalana d’origen valencià als londinencs i als turistes “fent així un pas més en la internacionalització dels castells”, segons han manifestat les colles.

El programa s’iniciarà divendres 17, de 6 a 10.30h de la vesprada, amb un assaig conjunt i obert al local dels Castellers of London (St Thomas Church, Finsbury Park, N4 2QP). Després de l’assaig, els castellers gaudiran d’un sopar obert per a tots.

Dissabte 18, a les 3h, tindrà lloc una exhibició castellera per part de les colles al Crouch End Festival, organitzat per associacions locals al Nord de Londres, a Hatherly Gardens, Crouch End, N8 9SW.

>

Finalment, diumenge 19 de juny, a les 11.30h tindrà lloc la “1a Diada Internacional Castellera” al famós mercat d’Spitalfields (prop de Liverpool Street Station, a la City de Londres -Bishops Sqaure, Spitalfields, E1 6FQ-), en la qual les dues colles hi faran la seua actuació principal del cap de setmana.

Tant els Castellers of London com els Castellers de París, asseguren que encaren aquesta Diada conjunta “amb molta il·lusió i amb l’esperança que es convertisca en una cita anual indispensable i en un reclam per a totes les colles que comencen a crear-se a fora de Catalunya”.

Segons expliquen, com que aquests projectes són recents i han nascut “en llocs on l’ajuda de les administracions amigues és difícil”, les dues colles han organitzat una pàgina web per poder recollir donacions. Per últim, les dues colles castelleres apunten que es faran arribar, com a gratitud, uns mocadors de regal a tots aquells que donen una ajuda econòmica “per poder tirar endavant aquestes diades”.

Comparteix

Icona de pantalla completa