Diari La Veu del País Valencià
Cañizares convoca un rosari per la ‘greu profanació’ d’Endavant a la Verge
L. Part / València

Segons un comunicat emès aquest migdia per l’Arquebisbat de València i que el cardenal ha llegit en la missa de les 12 del migdia que ha presidit en la Catedral, la imatge continguda en el cartell de la convocatòria “fereix profundament els sentiments dels catòlics valencians i de tots els homes i dones de bona voluntat”.

L’acte de desgreuge tindrà lloc dijous que ve, 16 de juny, a les 19,30 hores a la plaça de la Mare de Déu de València i consistirà en el rés del Rosari, seguit d’una missa a la catedral de València en honor a la Mare de Déu.

En el comunicat, la lectura del qual ha estat proferida pel Cardenal, ha sigut acollida “amb una ovació pels fidels que omplien la catedral”, tant l’Arquebisbe com el seu bisbe auxiliar, monsenyor Esteban Escudero, fan constar el seu “rebuig enèrgic i ple” a la profanació “injusta i gratuïta” que es fa en “aquesta propaganda, difosa a través d’internet, de les imatges de la Nostra Senyora dels Desemparats i de la Verge de Monserrat”.

Al mateix temps, criden la Confraria de la Verge, les universitats Catòlica de València i CEU-Cardenal Herrera, els col·legis diocesans i d’ensenyament catòlic, les parròquies, els moviments “i, en general, tots els ciutadans desitjosos d’una convivència en pau, respecte de les conviccions de tots”, a unir-se a l’acte de desgreuge i manifestar “la seua protesta per aquesta greu expressió d’intolerància i manca de respecte davant les creences religioses de milers de valencians”.

El text íntegre de la nota de premsa de l‘Arquebisbat es pot llegir en aquest enllaç.

Per la seua banda, Endavant OSAN (Organització Socialista d’Alliberament Nacional) defensa que “contra els atacs que rep cada dia el col·lectiu LGTB, continuarem la nostra lluita contra el patriarcat, l’homofòbia, la lesbofòbia i transfòbia” i convoca a “tornar a eixir aquest 18 de juny als carrers de València per commemorar el 28J, dia de l’orgull LGTB anticapitalista i no mercantilizat”. “Contra la sagrada opressió, estima com vulgues!”, assenyala el text del cartell amb la imatge amb les dues imatges religioses besant-se.

Finalment, l’Associació Gai València LGTB va publicar aquest dissabte un comunicat a la seua pàgina de Facebook en el qual assegura que es “desmarca de tota vinculació amb aquest cartell, ja que no correspon amb el cartell oficial de la manifestació sota el lema ‘Persones bisexuals, diverses i iguals”. Des de l’entitat, asseguren que l’organització Endavant no parla en nom de tot el col·lectiu LGTB, “ja que no són un associació de lesbianes, gais, transexuals i bisexuals”.

Comparteix

Icona de pantalla completa