Diari La Veu del País Valencià
Gran èxit a la 1a Trobada de Pobles de la Diversitat a Tibi

RedactaVeu / Tibi.

La Trobada va ser tot un èxit d’afluència de gent, que va ser superior a les expectatives prèvies de MARIola, tant de veïns de Tibi com d’altres municipis que no volien faltar a aquest esdeveniment per defensar la diversitat sexual i la identitat de gènere que tenia lloc per primera vegada a la població de Tibi i que va ser una jornada històrica per als nostres municipis.

La Trobada, que va estar planificada amb un caràcter festiu, de visibilitat i apoderament de tothom, no sols va comptar amb la gent de Tibi, també amb la dels pobles de la comarca. Va ser una jornada molt interessant d’intercanvi, “comboi” i reflexió col·lectiva.

La jornada va arrancar a les 10 h del matí amb una visita cultural per la població de Tibi, i ja marcava que la jornada seria un èxit. A les 12.30 fou la inauguració de l’exposició sobre Drets Humans en l’àmbit internacional realitzada pel col·lectiu Diversitat i la Universitat d’Alacant , amb la col·laboració d’ADISTibi i les obres voluntàries que van presentar. A la vesprada, la cercavila amb la Batucada Trencatoms, amb l’acte de MARIola per reflexionar sobre la diversitat, i l’èxit del mag Ruben Aparisi. I la nit va arribar al seu final amb l’actuació del Cabaret solidari de Mantequilla de Colores, que destina els seus beneficis a la causa del VIH/SIDA i els DJ’s que van acompanyar tot el dia.

Aquesta trobada, que tindrà lloc una vegada a l’any, serà un dels diversos actes que organitzara l’associació i que anirà canviant de poble i rodant per les nostres comarques, per arribar a tots els punts.

Jordi Jiménez, portaveu de l’associació vol destacar: “Per a nosaltres va ser tot un repte l’organització d’aquesta trobada, som conscients que als nostres pobles queden molts armaris a obrir, però amb els nostres somriures i alegria demostrarem que es viu millor fora que dins” i també “cal agrair la col·laboració de l’ajuntament de Tibi i dels membres de MARIola que viuen a la població, per la seua gran acollida”.

També Rafa Rico, regidor del municipi, “vull donar les gràcies a MARIola, per venir a Tibi i donar-nos l’oportunitat de ser el primer municipi d’aquestes comarques a celebrar aquesta trobada tan especial i important”.

Comparteix

Icona de pantalla completa