Diari La Veu del País Valencià
45 raons pel tancament de Cofrents
RedactaVeu / Cofrents

La plataforma Tanquem Cofrents, que agrupa les principals organitzacions ecologistes, així com sindicats i altres entitats de la societat civil valenciana, llança hui, 26 d’abril, amb motiu del 27é aniversari de l’accident de Txernòbil, el vídeo Veus pel tancament de Cofrents, que mostra una àmplia relació de motius per a tancar Cofrents i la resta de centrals nuclears.

El vídeo té una durada aproximada de tres minuts i hi participen unes 45 persones de diferent edat, sexe i condició. Algunes conegudes i altres no, però totes amb una raó per a tancar les centrals nuclears i construir un model energètic diferent, segur, net i sostenible. Amb aquesta àmplia varietat de testimoniatges antinuclears, la plataforma Tanquem Cofrents ha volgut reflectir que, dins la diversitat de la societat valenciana, aquesta manté una postura majoritàriament contraria a les centrals nuclears, com reflecteixen totes les enquestes realitzades sobre aquest tema, tant al País Valencià com a l’Estat espanyol.

El vídeo Veus pel tancament de Cofrents es troba allotjat en YouTube i ja es pot visitar també en la pàgina web de la plataforma Tanquem Cofrents i en la de les organitzacions que la integren. Amb aquest vídeo, Tanquem Cofrents pretén posar a la disposició de tota la ciutadania una eina per a la difusió, per exemple en xarxes socials, és la principal exigència: el tancament de Cofrents i altres centrals nuclears que segueixen encara operatives.

La plataforma Tanquem Cofrents ha recorregut a aquest canal de difusió online davant la dificultat de contrarestar en els mitjans de comunicació tradicionals la campanya pronuclear de les grans empreses elèctriques, que té per objecte “manipular i ocultar la informació sobre els problemes i perills que suposen les centrals nuclears”. Una campanya que, “amb la complicitat i participació del Govern central, pretén que ens oblidem dels centenars de milers d’afectats pel desastre de Txernòbil, del qual es compleix hui el seu 27é aniversari, i del més recent, Fukushima”, expliquen des de la plataforma.

Una campanya que, a més, “ataca i desprestigia les energies renovables, ara que la seua aportació suposa ja la meitat de tota la generació elèctrica de l’Estat espanyol, amb l’objectiu de perllongar irresponsablement el funcionament de les obsoletes centrals nuclears espanyoles, que com Cofrents estan ja deteriorades i acumulen un llarg historial d’incidents i avaries”, conclouen.

>

Comparteix

Icona de pantalla completa