Diari La Veu del País Valencià
‘A la Valenciana’ a 4 punts del ‘sorpasso’ al PP al País Valencià

RedactaVeu / València.

Extrets a partir de les 10.244 enquestes realitzades entre el 6 i el 20 de juny, el Grup d’Investigació en Processos Electorals i Opinió Pública (GIEPiOP) de la UV ha presentat aquests resultats, que són un avanç de la investigació realitzada a partir del sondeig sobre les eleccions.
En aquests, es pot veure com la coalició ‘A La Valenciana’ és queda a 4 punts de sobrepassar el PP al País Valencià, encara que el que mostren aquests resultats és una variació, respecte de les eleccions de 2015, molt mínima, ja que el PP podria augmentar d’11 a 13 diputats, ‘A La Valenciana’ es quedaria amb els mateixos 9, el PSOE en baixaria un i, per tant, es quedaria amb 6 i Ciudadanos es quedaria també amb 5, un resultat idèntic al del 2015. Per tant, la variació és mínima quant als diputats del País Valencià.
Si ens fixem en la circumscripció de València, passa tres quarts del mateix: el PP augmentaria un diputat i passaria així a tindre’n 6, mentre que la resta de formacions obtindrien un resultat idèntic a les eleccions de 2015, ‘A La Valenciana’, 5; PSOE, 3, i Ciudadanos, 2.

Estimació circumscripció de València. Imatge: GIPEiOP.

En el cas d’Alacant, hi ha també una xicoteta variació, ja que el PP, segons les estimacions de GIPEiOP, augmentaria un diputat i, per tant, passaria de 4 a 5. ‘A La Valenciana’, per la seua banda, es quedaria amb els 3 que ja va obtindre en les passades eleccions de desembre, mentre que el PSOE en perdia un i, per tant, es quedaria amb 2 i Ciudadanos no sofriria cap variació i tindria els mateixos 2 diputats.

Estimació circumscripció d’Alacant. Imatge: GIPEiOP.

Finalment, a Castelló, els resultats estimats per GIEPiOP mostren que no hi hauria cap variació respecte de les eleccions de desembre: PP, 2 diputats; ‘A La Valenciana’, 1; PSOE, 1, i Ciudadanos, 1.

Estimació circumscripció d’Castelló. Imatge: GIPEiOP.

Valoració dels líders
A l’enquesta també es preguntava per la valoració dels líders d’aquests quatre partits i tant si ens fixem en els resultats obtinguts en l’àmbit del País Valencià com en el de cada circumscripció, el candidat més ben valorat és Albert Rivera i el pitjor, Mariano Rajoy.

Comparteix

Icona de pantalla completa