Diari La Veu del País Valencià
Íñigo Errejón: ‘Alacant és una metàfora del que pot passar a tot Espanya’
N. S. / Alacant.

Les primeres paraules d’Iñigo Errejón van ser de repulsa per l’últim atemptat contra les dones, “el quart en els últims dos dies i que és una plaga amb la qual hem d’acabar, posant més mitjans per lluitar contra ella, no retallant-los”. Va recordar que Sant Joan suposa “desterrar allò que és vell, que no serveix, i es demanen desitjos pel que ha de venir nou. Nosaltres, d’ací a quatre dies, no demanarem un desig, sinó que obrirem la porta a un canvi polític. Esperem que, després d’un govern que menteix, saqueja les institucions i retalla, hi haurà un govern al servei de la gent”

.

Preguntat per La Veu al respecte del quart diputat en disputa a Alacant amb el PP, Errejón va declarar, en un perfecte valencià, que “Alacant és una metàfora del que pot passar a tot Espanya, i és que hi ha dues alternatives: o guanya el PP o un govern de canvi que crec que serà encapçalat per nosaltres. Alacant ha estat massa temps exemple de corrupció i del saqueig de les institucions i ara pot ser exemple de la transparència i del canvi polític”.

Sobre les informacions de les gravacions del ministre d’Interior, Fernández Díaz, Errejón es va mostrar rotund: “Utilitzar la policia i les institucions de tots per fustigar els seus adversaris polítics, és contrari a l’estat de dret i amenaça la democràcia i la institucionalitat. És indigne en democràcia. Hem tancat una legislatura on el PP ens mentia als espanyols i ara escoltem Rajoy defensant-lo, i posant la mà al foc per ell, com va fer amb Rato”. I va afegir “o Rajoy no ho sabia, i no ha estat governant, o ho sabia, i ha tornat a mentir al conjunt dels espanyols. Si es confirma hauria de dimitir immediatament. Com que no dimitirà, hem de fer-los dimitir d’ací quatre dies amb el canvi polític. Ningú ha de donar ni per activa ni per passiva suport al PP perquè s’han convertit en una amenaça per les institucions i per la democràcia”.

Respecte a l’última polèmica sobre el finançament del País Valencià i les paraules de Montoro, va declarar que “les institucions no pertanyen al partit que les governa i no es pot obrir o tancar l’aixeta en funció de les preferències de partit”, i que les Comunitats Autònomes “són les que protegeixen els serveis socials i mereixen un finançament just”.

Comparteix

Icona de pantalla completa