Diari La Veu del País Valencià
Èxit internacional per al documental ‘Les mamàs belgues’
RedactaVeu / Ontinyent
El documental Les mamàs belgues, del realitzador belga Sven Tuytens i de l’investigador Joan Josep Torró, ha sigut seleccionat per a participar en l’Szczecin European Film Festival (SEFF), a Polònia, que tindrà lloc del 15 al 24 d’octubre del 2016.
Aquest projecte històric, emmarcat en els anys de la Guerra Civil Espanyola, ha sigut triat entre un total de 2.570 documentals presentats per 88 països per a competir en el SEFF, un festival anual especialitzat a estudiar els límits del cinema documental més nou i interessant que reuneix cineastes prestigiosos, però també els menys coneguts de tot Europa.
Ruta de reconeixements
A més d’al festival polonés, Les mamàs belgues ja ha sigut seleccionat a altres certàmens, com el Human District Festival de Belgrad, l’Ekurhuleni International Film Festival de Sud-àfrica i el XXVIII Certamen Nacional de Curtmetratges d’Alfàs del Pi. També es projectarà en la London School of Economics, la Universitat de Ginebra i altres centres culturals i d’investigació de Bèlgica i Nova York.
Les mamàs belgues és el resultat de dos anys d’investigacions, dirigides pel professor d’Ontinyent Joan Torró i pel belga Sven Tuytens. El documental mostra la història d’un grup de dones jueves que, arribades a Barcelona des de Bèlgica gràcies a la mediació del moviment sindical belga el 1937, van treballar com a infermeres en l’Hospital Militar Internacional d’Ontinyent durant els anys de la Guerra Civil espanyola. Si voleu ampliar informació, ací, podeu visitar l’entrevista amb Torró i, en aquest enllaç, també podeu llegir informació sobre el rodatge d’aquest documental.

Comparteix

Icona de pantalla completa