Diari La Veu del País Valencià
Marlango, Bebe, Toni Albà i José Mercé formen el cartell de les Nits al castell de Xàtiva

RedactaVeu / Xàtiva.

Si l’any passat va ser el moment de poder gaudir d’Ara Malikian, Maria del Mar Bonet, Maria Arnal, Rafael Álvarez ‘el brujo’ i Kiko Veneno, enguany els artistes convidats a participar al festival són Leonor Watling amb Marlango, Toni Albà, Bebe i José Mercé. “Un equilibri d’estils on es dóna cabuda al pop, al flamenc, al rock d’autor i al teatre còmic gestual i carregat de crítica social i actualitat” expliquen els organitzadors. Un altre dels eixos de la programació del festival ha sigut “buscar la presència d’artistes femenines, com a mostra del compromís de l’ajuntament de Xàtiva amb la igualtat de gènere, fent palès el convenciment per assolir aquest objectiu amb l’exemple de paritat que presenta la programació d’enguany”.

Leonor Watling actuarà el 2 de juliol, presentant a piano i veu l’espectacle Delicatessen. Marlango continua la seua gira en format més íntim, a duo, un format que per a ells ha suposat “tota una revelació”. Durant aquesta gira, actuaran només en llocs especials i triaran el repertori junt amb el públic, per tal que cada concert siga únic.

El dia 9 tindrem una Audiència i-real amb Toni Albà. L’actor encarna un monarca que ha de presidir un acte oficial davant un públic integrat per tota la premsa nacional i internacional. Aquest és el punt de partida d’una insòlita roda de premsa on el públic-premsa pot preguntar què vol saber.

>

La setmana següent, el 16 de juliol, visita Xàtiva una altra veu femenina. Bebe ens mostra el seu Cambio de piel, el quart treball de la seua discografia, on presentarà totes les cançons del disc i farà un repàs als hits anteriors.

El festival conclourà la nit del 23 amb José Mercé. després de quatre anys de silenci, torna amb l’àlbum Doy la cara, un recull de clàssics de la música popular de tots els temps.

Amb aquestes propostes artístiques “de qualitat i que a la vegada tinguen gran acceptació del públic”, els organitzadors es marquen com a objectiu “promocionar la ciutat de Xàtiva i el seu ric patrimoni”, igualment es plantegen que el festival “siga una finestra amable del municipi per a la resta de ciutats del nostre entorn i per als milers de turistes i visitants que rep el nostre país al llarg de l’estiu i que es poden sentir atrets per l’aparador cultural que suposa Nits al castell, així mateix “es busca un posicionament de Xàtiva com a ciutat cultural, amb qualitat de vida i oberta a l’intercanvi de persones, projectes i d’idees”.

Les entrades són limitades i estaran a la venda per 15€. Si es vol gaudir de tot el festival l’abonament es pot comprar per 60€. Es poden adquirir a la Casa de la Joventut de Xàtiva o bé online.

Comparteix

Icona de pantalla completa