Diari La Veu del País Valencià
L’UPV no contracta una dona com a monitora en l’Escola d’Estiu per estar embarassada
RedactaVeu / València
L’STEPV-IV ha denunciat a través d’un comunicat la no contractació d’una aspirant de la borsa de monitora d’etapa de l’Escola d’Estiu, “malgrat correspondre-li tal dret per pertànyer a una borsa de treball, pel simple fet d’estar embarassada”, segons explica el sindicat.
El mateix rector de l’UPV, basant-se en l’informe del centre de salut de l’UPV, ha comunicat a l’aspirant la decisió de no contractar-la com a monitora d’etapa, al·legant que “existeixen una sèrie de riscos en el lloc de treball que poden ser un risc tant per a l’embarassada com per al seu futur fill/a” tal com s’explica al text facilitat per l’STEPV-IV.
El sindicat i la dona en qüestió han presentat al·legacions i recursos adduint que l’informe de riscos, aportat per la UPV, en el qual es basa la seua qualificació com a NO APTE, conté diversos errors pel que fa als riscos associats al lloc de treball. Al comunicat expliquen que aquest informe ha estat basat en funcions que no es corresponen amb el lloc a exercir. Al text de l’informe també s’argumenta que existeix un risc per excés de soroll, sense que quede reflectit el nivell sonor al qual es veuria exposada, sent que la UPV no pot excedir els 80 decibels en qualsevol activitat en què utilitzen música, i sobretot, sembla ser que no importa que els xiquets estiguen exposat a aquest nivell de soroll. Fins i tot es determina com a risc, l’estrès provocat per les relaciona amb els pares dels menuts que assistisquen a l’Escola d’Estiu.
La dona embarassada i l’STEPV-IV també han denunciat “una presumpta manipulació del mateix informe mèdic atès que la informació facilitada pel facultatiu autor de l’informe a la treballadora i als seus representants sindicals no coincideix amb el reflectit en el mateix” segons s’ha expressat al comunicat.
Adaptació
A l’informe mèdic també s’argumenta la impossibilitat d’adaptar el lloc a la seua situació d’embaràs, tot i que segons afirma la interessada hi ha tasques i funcions del lloc que no es veuen afectades per la relació dels riscos potencials indicats.
Al comunicat del sindicat també mostren la seua sorpresa envers l’actitud de la vicerectora d’Igualtat, precisament, responsable a més de l’Escola d’Estiu, que segons l’STEPV-IV “ha informat de la seua reafirmació en la no contractació de la candidata sense ni tan sols haver-se contestat a les al·legacions de la treballadora, i sense donar cap resposta a totes les al·legacions i protestes plantejades per treballadora i sindicat”.
Decisió injustificada
Treballadora i sindicat consideren la decisió com clarament injustificada, arbitrària i discriminatòria. A més, l’STEPV-IV repudia de ple tal decisió i actuació per part de la universitat, entenent que es repeteix de nou la discriminació de la dona embarassada en la universitat, ja que fa uns anys aquesta secció sindical ja va denunciar públicament aquest mateix cas en la Universitat.
La intenció tant de la treballadora com d’STEPV-IV és arribar al final de l’assumpte i acudir, si s’escau, a les instàncies judicials necessàries.

Comparteix

Icona de pantalla completa