Diari La Veu del País Valencià
Sis trucs per créixer ràpidament i ser més influent a Twitter
Per Tecnonews / AMIC.

Cada dia es publiquen al voltant de 500 milions de tweets al web. Aquesta dada pot desanimar qualsevol empresa, i fa semblar a Twitter hermètic al negoci a causa de la dificultat que pot ser entendre el seu codi i el seu funcionament. No obstant això, quan una marca aconsegueix dominar la xarxa social té accés a una quantitat faraònica de persones que expressen les seves opinions, expectatives o necessitats en públic, i que esperen una resposta als seus missatges.

Segons la plataforma de comerç conversacional iAdvize, ser capaç de detectar els tweets que poden beneficiar a l’empresa ofereix un gran avantatge competitiu. Per això, han creat una sèrie de consells de creixement en aquesta xarxa perquè les marques puguin augmentar les seves oportunitats de negoci entre els usuaris d’aquesta xarxa social.

Intensificar el boca a boca amb Click-to-Tweet. Click-to-Tweet és una eina que ajuda a difondre la satisfacció dels clients directament a Twitter. És a dir, la pàgina web de l’empresa incorpora un botó i l’usuari en prémer podrà escriure un tweet amb un missatge positiu sobre la marca. Per assegurar el seu èxit, iAdvize recomana implementar aquest botó en pàgines que donin una bona experiència a un client.

Obtenir leads des de Twitter. La xarxa social de l’ocell blau incorpora una eina anomenada Twitter Lead Generation Card, que permet recopilar les adreces de correu electrònic dels clients potencials des del propi site de microblogging. Això es fa a través d’una Twitter Card, un tuit amb més de 140 caràcters i acompanyat de contingut com imatges, textos, vídeos o música. Per iAdvize aquesta eina és sobretot útil per a les empreses dirigides al consumidor final.

Reunir tots els comptes de Twitter del sector en el mateix lloc. Utilitzar eines gratuïtes com IFTTT permet agrupar a tots els usuaris de Twitter que utilitzen certs hashtags en llistes diferenciades. Per exemple, dóna la possibilitat d’afegir a la llista “runners espanyols” a tots els que utilitzen l’etiqueta #running i escriuen des d’Espanya.

Oferir conversa i atenció als clients. Twitter és una eina excel·lent per detectar les oportunitats de venda online, però té una dificultat afegida: ser capaç d’establir una estratègia de segmentació rigorosa en funció dels objectius de l’empresa, enviar missatges i analitzar els resultats. La plataforma iAdvize permet fer tot això, a més d’unificar tots els canals de relació amb el client de les empreses. En accedir a totes les converses amb alt valor afegit i atendre-1-1 es reforça la imatge de la marca alhora que es generen vendes addicionals.

Cerca als millors clients i influencers. L’eina Followerwonk permet trobar comptes de Twitter que contenen certes paraules en la seva biografia. Les marques poden dirigir campanyes personalitzades per als usuaris amb certes paraules clau en els seus perfils. Provar amb diferents keywords permetrà obtenir una quantitat satisfactòria de perfils rellevants.

Enganxar missatges call-to-action en webs d’altres. Snip.ly permet recuperar trànsit gràcies a continguts que no pertanyen a la marca. Utilitzant aquesta aplicació, els links que una empresa comparteix a Twitter tenen un call-to-action en forma de botó flotant. A més, permet associar un missatge específic segons el tipus d’enllaç compartit.

Tots aquests trucs permeten que la marca creixi ràpidament a les xarxes socials i trobi noves oportunitats de negoci a molt baix cost, alhora que permet millorar la relació amb la comunitat i amb els influencers.

Comparteix

Icona de pantalla completa