Diari La Veu del País Valencià
Baldoví: ‘El resultat del PP és com si em pegaren una punyalada’

EP / València.

El cap de llista de la coalició ‘Compromís-Podem-EUPV: A la Valenciana’, Joan Baldoví, a qui fa sis mesos els 9 diputats aconseguits per ‘És el moment’ els “sabien a glòria” i hui (per ahir) “tenen gust de poc”, ha animat a valorar que s’han consolidat aqueixos parlamentaris i que tindran les “mans obertes” per a propiciar un govern de canvi a Madrid.

Així s’ha manifestat el candidat davant les persones que han seguit la nit electoral en la plaça del Pilar de València, on ha felicitat el PP –“encara que és com si em pegaren una punyalada”, ha confessat– pels resultats obtinguts al País Valencià malgrat “no haver fet res, absolutament res més que jugar a una segona volta”.

“No fallarem a totes les persones que han confiat en nosaltres”, ha dit Baldoví, que ha assegurat que en totes les negociacions en què participe la coalició “estarà ben present l’agenda ciutadana i la valenciana” i al pròxim govern, siga el que siga, li recordaran “el compromís que té amb el poble valencià, amb un nou finançament”, amb el deute i amb les inversions.

Segons ha incidit, els nou diputats tindran “la mateixa disposició, les mateixes ganes per a propiciar aqueix govern del canvi, un govern amic de les persones, amic del govern valencià” i “amb les mans obertes” farà el mateix que va fer després del 20D: ser “els primers a asseure’s i els últims a alçar-se” perquè l’acord “in extremis (del Prado) és possible” i “algun n’haurà de triar”. “Amunt els cors”, ha conclòs el candidat fent referència a la cançó d’Antonio Flores.

Per la seua banda, la candidata Ángela Ballester (Podem) ha incidit que sent honests “els resultats no són els esperats” i no s’ha aconseguit l’objectiu, que era superar el PP, per la qual cosa “no és un bon resultat per a la candidatura ni tampoc per a aquesta comunitat i per a aquest país”.

No obstant açò, ha indicat que la il·lusió “no pot acabar-se hui” i a partir d’ara tindran “la mà estesa, disponibles per a col·laborar i evitar un govern de Mariano Rajoy”.

Així mateix, el candidat Ricardo Sixto (EUPV) ha celebrat que els resultats permeten al seu partit tornar al Congrés i ha indicat que hi ha “un llarg camí per davant” amb “orgull” del que representen i ha assegurat que treballarà perquè el canvi es produïsca i siga “a la valenciana”.

Comparteix

Icona de pantalla completa