Diari La Veu del País Valencià
Ximo Puig: ‘N’hi haurà canvis al Consell durant la legislatura’

Xaiver Pérez /València.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, passà aquest dilluns pels estudis de la cadena Ser- Ràdio València per fer balanç del primer aniversari del govern del Botànic. El president, després de ser inquirit pel periodista Bernardo Guzmán sobre les tensions en les conselleries d’Economia i Sanitat, ha deixat caure que “al llarg de la legislatura n’hi haurà canvis al Consell, però no pel funcionament del Govern d’ara sinó per optimitzar l’acció del mateix”.

En aquest sentit no ha volgut ficar un termini per als canvis i sobre els problemes amb dos alts representants de la Generalitat, Puig ha dit “que s’actuarà d’acord amb el que diga el Consell de Transparència”.

Per altra banda, Ximo Puig ha lamentat el “camp de mines” heretat del PP, com Fira València, Ciutat de la Llum o RTVV. Sobre l’RTVV, el president ha reconegut que els terminis s’han allargat un poc, però el dia 20 de juliol “tindrem la llei i la Corporació”.

Sobre els treballadors ha insistit que ell “mai” havia dit que entraria tota la plantilla al nou ens i “que s’ha de valorar l’experiència dels extreballadors”.

També ha fet un repàs a l’Educació on ha defensat la tasca de Vicent Marzà, la negociació per als horaris comercials i ha anunciat que l’estació de Meto on va passar l’accident tornarà a anomenar-se ‘Jesús’.

En clau electoral ha reconegut que els resultats del PSOE no han sigut bons i que el seu partit “ha d’estar en l’oposició”.

Comparteix

Icona de pantalla completa