Diari La Veu del País Valencià
El CVC vol que la UNESCO amplie el Patrimoni de la Humanitat al Cant de la Sibil·la
Europa press / València

El ple del Consell Valencià de Cultura (CVC) celebrat aquest matí ha acordat proposar a la Generalitat l’inici d’un expedient per declarar BIC el Cant de la Sibil·la i que es tipifiquen com Bé de Rellevància Local els ajuntaments on s’interpreta aquest drama litúrgic, així com per dirigir-se a la Unesco perquè “amplie la declaració, com a Patrimoni de la Humanitat, com va fer amb la versió mallorquina, de la valenciana”.

Igualment, el CVC ha aprovat l’informe, que estima convenient crear un Segell Patrimonial Valencià d’Obres Singulars i un altre a propòsit de la Resolució COP21 sobre Canvi Climàtic que insta a lluitar en contra d’aquest fenomen.

A més a més, s’ha donat el vistiplau a l’informe del president, que condemna de nou els incendis forestals després dels quatre que recentment afectaren la província de València, als quals planteja considerar-los “crims contra la humanitat i la biodiversitat” i endurir les penes als culpables. Així mateix, s’ha proposat la compareixença de responsables autonòmics en matèria d’emergències i prevenció en el CVC.

Comparteix

Icona de pantalla completa