Diari La Veu del País Valencià
Oltra es pregunta per què els ciutadans ‘encara voten presumptes delinqüents’
RedactaVeu / València

La coportaveu de Compromís i vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha assenyalat, aquest dilluns, que analitzaran amb “calma” els resultats obtinguts per la coalició ‘A la Valenciana’ aquest passat diumenge, ja que no han estat a l’altura de les expectatives, amb enquestes que apuntaven a un possible ‘sorpasso’ al PP. A més, ha indicat: “Una es pregunta per què encara els ciutadans voten presumptes delinqüents”.

“Em costa d’entendre, a molts ciutadans ens costa d’entendre, com es pot votar presumptes delinqüents com es fa des d’aquesta comunitat”, provocant que hi haja imputats en el Congrés. És un fet que “ens ha de fer reflexionar”.

Segons ha dit, “no és que es premie la corrupció, però se segueix donant aire a un partit que està ple de presumptes corruptes i que ha saquejat aquesta terra que, presumptament, s’ha finançat il·legalment amb aqueix saqueig”.

“Hi ha gent que ha votat avergonyint-se del seu vot”

Oltra ha indicat que caldrà fer “més pedagogia” sobre aquest tema. També ha assenyalat que la diferència entre els sondejos a peu d’urna i els resultats finals es deu al fet que, “en aquest país, hi ha molta gent que ha votat avergonyint-se del seu vot”. Tot seguit, ha afegit que és un bon inici “que la gent s’avergonyisca de votar corruptes”.

Al seu judici, “la gent ha castigat el fet que no es formara govern després del 20D”, però ha remarcat que ‘A la Valenciana’ suma dos senadors més i Unidos Podemos manté 71 diputats, mentre que qui baixa és el PSOE, “que és el que va fracassar en l’intent de formar govern” i “no va explorar la via que havia d’haver explorat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa