Diari La Veu del País Valencià
Baldoví: ‘Ens hem mantingut malgrat el vot de la por’

Xavier Pérez / Sueca.

Encara no han passat ni tres dies de les eleccions estatals i el diputat de Compromís, Joan Baldoví, ja s’ha posat a fer telefonades a Madrid i altres llocs de l’Estat perquè, almenys, es configure una Mesa del Congrés dels partits del canvi. “De la formació de la Mesa depèn el grup parlamentari i espere que el PSOE no torne a fer la jugada del 20D de donar aquesta eina tant important a PP i C’s”.

Però Baldoví ha fet balanç dels resultats en una conversa amb La Veu i ha afirmat que, “malgrat que no han sigut els resultats esperats, ens hem mantingut davant del vot de la por”. També ha destacat que la suma directa de Compromís-Podem-EUPV, “no ha sumat”.

El de Sueca ha assenyalat que els votants “cabrejats del PP han anat a votar tots i un gran número dels nostres no ha votat; s’ha de tindre en compte que aquestes eleccions s’ha jugat molt en clau espanyola i pot ser que això haja desmobilitzat una part del nostre electorat, que potser no se sentia tan escorat a l’esquerra i ha preferit quedar-se a casa”.

De tota manera, “tenim 9 diputats, hem augmentat 2 senadors i ens ratifiquen com la principal alternativa al PP després d’altre ‘sorpasso’ al PSPV”.

Sobre la conformació del nou govern espanyol, Baldoví reconeix que “és més difícil que al 20D. Li toca moure fitxa a Rajoy, però no hi ha res impossible”.

Comparteix

Icona de pantalla completa